Aki folyami hajón dolgozott/ dolgozik, írna?
Azért itt kérdem, mert nem egy honlapot szeretnék olvasni, ahol csak a sablon szövegek vannak, hogy miért a legjobb döntés hajón dolgozni. Sokkal inkább hús-vér emberek véleménye érdekelne, és ha van negatív, természetesen az is.
Én nem látok bele ebbe a hajón dolgozós dologba, tehát, mint sok kívülálló, csak annyit hallok róla, hogy "a hajón nem kell semmire költeni, 1-2 évet itt lehúzol, és tök gazdag leszel, havi 1-2 ezer euró"... stb.
A kérdésem az, hogy VALÓJÁBAN milyen egy hajón dolgozni? Leginkább a folyami érdekelne, de tengeri is jöhet, ha van olyan. A szobalány és a felszolgáló munkakör elsősorban.
Köszönöm előre is!
egy szóval: f*s.
8 vagy 10 hónap 1 turnus. ebben bár van pihenőnapod.. nem sok. Turnus alatt minden nap munkanap, nincs se szombatod se vasárnapod, még ünnepnapjaid sem ja és 10-12 óra naponta. Nem kell költeni semmire, mivel a kaját és az alvást a céged fizeti. 400e et megkapod tisztán persze függ a pozíciótól és cégtől is. ha 2 évre 10-12 milla "tök gazdag"ságot jelent a számodra, akkor az leszel.
Nem mondtam, hogy "számomra", csak ezt hallani innen-onnan, hogy hajón 1-2 év, és előtted a világ.
Azzal is tisztában vagyok, hogy nincs szabad nap, maximum szabad órák (példa: "2-ig dolgozol, du pihensz").
És amikor kiköt a hajó? Olyankor az alkalmazottaknak azért van 1-2 szabad órájuk, hogy tegyenek egy kört az adott városban, vagy arra nem igazán szokott lehetőség lenni? Mennyire vannak "bezárva" a hajóba?
Külföldön keresnek annyit, nagy tengerjárókon.
Ott sajnos elég kemény. Egy kis kabint kapsz a szobatársaddal, és 12 órát dolgozol. Itthon kis folyami hajón kevés pénzt kapsz, a tengerjáró viszonylag jól fizet.
+ élmények.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!