Szerintetek mi az a megtakarított összeg, ami reális egy átlagos,20 éves (nem önállóan élő) fiatalnak?
Szerintem ezt nehéz meghatározni, főleg ha tanul is mellette és a szülei tartják el.
Lehet hogy 20 évesen már lehúzott 2-3 évnyi diákmunkát és több 100 ezret kapott, az is lehet hogy egész életében spórolt.
Volt ismerősöm aki az apjával járt el dolgozni, mindig kapott érte pénzt, ilyen idősen volt 1 millió forintja.
Nekem 18 évesen olyan 200 ezer forintom volt, gyakorlatilag 14 éves korom óta minden pénzt félretettem, aztán ebből vettem laptopot magamnak. 22-23 éves koromra újabb ~200 gyűlt össze, ösztöndíjakból, innen onnan, abból vettem egy asztali gépet, mert meguntam hogy laptopon már a super mario is szaggat.
De ha valakinek nincs semmi megtakarítása, azt is simán megértem.
Így utólag visszagondolva durva, hogy szinte soha sehova nem mentem, még egy kólára, chipsre is sajnáltam a pénzt, tényleg mindent félretettem, és mondjuk 4-5 év alatt nem gyűlt össze annyi pénz mint amennyit most egy hónapban kézhez kapok. Utólag biztos nem spórolnék ennyire.
Nekem 20 éves koromban kb. 450-500e ft-om volt (nyári diákmunkával és ajándék pénzekből spóroltam) de ez csak azon múlik, hogy ki mire költi el / mit tesz azért, hogy legyen. (van akiket apuka meg anyuka 25 éves korokig meg még tovább kitart...ezalatt nem csak a lakhatást értem, hanem telefont, ruhákat vesz és még havi 100e ft ad az életre)
Viszont nagy hamar fel is éltem, egyetemre kellet számítógép (laptop) ruhák ++ egyéb más. --> tehát én is elköltöttem :) 100-200 tartalékom mindig volt.
Most vannak alap megtakarításaim (pl. életbiztosítás, MÁK...stb.)
Mai fejjel az akkori 500e-met be kellett volna rakni pl. életbiztosításba. (akkor még most is meglenne)
Én ilyen vagyok amit nem különítek el, takarítok meg azt igen hamar elköltöm.
20 evesen 100.000 korul mozgott a penzem.
Diakmunka, vatera fokent.
Kajat. berletet, barmit szallason kivul magamnak kellett alnom a sulis dolgokat is.
Aztan elmentem nyari munkara Angliaba, az elso fizetesem valami 1473.30 font volt. Keszpenzben kuldtek, mert nem volt bankszamlam.
A nyari munkabol ittragadtam, mert lattam itt nem kell nelkuloznom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!