Rendszermérnökként milyen fizetések reálisak itthon?
Jelenleg ilyen munkakörben dolgozom.
- Alap szakmához szükséges angol tudásom megvan, ritkán kell használni de azért el tudok beszélgetni az ügyfelekkel ha kell.
- Sok munkám van, de azért nem kell megszakadni.
Amikkel foglalkozok:
-virtuális rendszerek üzemeltetése (vmware, hyperv), mentése (pl: veeam)
-windows serverek üzemeltetése, migrálása (ad, dns, dhcp, radius, sql, exchange stb....)
-tűzfalak, routerek, switchek üzemeltetése (watchguard, mikrotik, juniper, cisco, egyéb kisebb márkák)
-hálózatüzemeltetés
-kliens infrastruktúra üzemeletetése (win, linux, mac)
-telefonok supportja (android, iphone, black berry..)
sorolhatnám még a nyomtatókat, ip telefonokat, de szerintem ennyiből nagyjából látszik.
Emellett néha befutnak projektek (pl új igények, új telephely, fejlesztés..), akkor akad hálózat migrálás, bővítés, kialakítás. Szerverpark migrálása, kliens gépek migrálása, stb..
Tehát ezalatt azt értem, hogy nem csak üzemeltetni tudom ezeket a rendszereket ( pl új user felvétele) hanem komolyabb hibákat elhárítani, új rendszereket tervezni, telepíteni, konfigurálni.
“Rendszermérnök”? 😂😂😂
Rendszerüzemeltető technikus maximum.
"Van mellé diplomám, Cisco CCNA vizsgám és még jópár kisebb vizsga"
Bölcsész diploma + CCNA vizsga ami a hálózati vonal legalja?
"Tehát ezalatt azt értem, hogy nem csak üzemeltetni tudom ezeket a rendszereket ( pl új user felvétele) hanem komolyabb hibákat elhárítani, új rendszereket tervezni, telepíteni, konfigurálni."
Hűha, tényleg magasra tetted a lécet, Windows üzemeltetésen kívül képes vagy bonyolul hibaelhárításra pl. router ki-be kapcsolása.
Szerintem nyugodtan pályázz meg a skilljeid alapján Mesterséges Intelligencia fejlesztőmérnök Tech Lead pozíciót orvosdiagnosztikai képfeldolgozó algoritmusokat fejlesztő cégnél rákkutatás területen bruttó 2,5 misiért.
Köszönöm szépen ezt a kérdést kedves Kérdező!
Tudod hogy miért?
Azért, mert ilyen gyönyörűen szétfényezni magad és az alap, semmiresevaló tudásodat... ehhez nem semmi skillek kellenek.
"Alap szakmához szükséges angol tudásom megvan, ritkán kell használni de azért el tudok beszélgetni az ügyfelekkel ha kell."
Ha ritkán használod, akkor nincs nyelvtudásod... pláne nem tudsz beszélgetni. Maximum megérted a 80%-át ha leírnak valamit. Ugye?
A többi felsorolt okosság mind-mind mellébeszélés. A tök alap dolgoknak a selyemköntösbe csomagolása... mint amikor a sz@rt felrakják a piedesztálra. Attól az még egy darab sz@r marad.
"Van mellé diplomám, Cisco CCNA vizsgám és még jópár kisebb vizsga"
Van mellé diplomád... ami amúgy csak arra jó, hogy ezt le tudd írni. Mert egyértelmű hogy nem szakmába vágó... a többi vizsga mi? ECDL? Műkörmös?
Egy szó mint száz: Köszönöm, megtanítottad hogy bugyoláljam a trét. :)
Szépen leírtad hogy mit csinál egy rendszergazda egy falusi általános iskolában.
A nettó 300 az gondolom SZJA kedvezménnyel értendő, mert ilyen alacsony skillekre nem fognak bruttó 350-től többet adni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!