Mennyire reális a fizetés emelési igényem? Hogyan közöljem?
A jelenlegi fizetésemmel nem vagyok megelégedve, viszont a munkahelyen jól érzem magamat, szeretem amit csinálok. Azonban sok más hely lenne, ahová jóval magasabb fizetésért is tudnék menni. 1 éve kértem fizetés emelést, de még így is nagyon kevés.
Hogyan kéne felvezetnem, hogy több pénz szeretnék, vagy megyek máshová ahol jobban megfizetnek? Mert 1 év után közvetlen újra emelést kérni az elég furcsa nem? Én arra gondoltam, hogy megkérdezem, hogy milyen lehetőségek vannak a cégnél, utána elmondom hogy ezt azért hoztam fel mert van másik állás, ahol jóval többet keresnék. Szerintetek ez így rendben van? Fel lehet hozni, hogy van egy másik cég, ahová jóval magasabb fizetésért tudnék menni dolgozni? Vagy ezt azért nem szokták így elmondani?
Nem tértünk el a tárgytól, mivel 2 kérdést tettél fel - ebből az egyik:
"Mennyire reális a fizetés emelési igényem?"
Ezt próbáltuk körbejárni, kinyomozni. A másik kérdésedre is választ kaptál: hogyan vezesd fel: akkor, ha már van konkrét ajánlatod magasabb fizetéssel, akkor tudsz odaállni a főnök elé vagy lépni más helyre.
Azt is leírták, hogy blöffölni nem kéne, mert az balul sülhet el... Bp-en még az is beleférhet esetleg, de egy kisebb helyen, ahol mindenki ismer mindenkit, főleg nem szerencsés...
Mi a baj az 1 hónapos felmondási idővel? Gondolod, hogy a cégek csak munkanélkülieket vesznek fel?
Elmész interjúra, megegyezel a másik céggel, megvan az ajánlat, közlöd a főnökséggel, hogy mész vagy matchelik. Ha nem adják meg akkor mész. Ennyi!
Vagy nem foglalkozol azzal, hogy más cég mennyit adna, úgyis csak virtuális ábrándozás, mivel fogalmad sincs, csak hallottad, hogy máshol több a pénz, de nem tudod, hogy a te tudásoddal, a te jellemeddel, a te tapasztalatoddal kellenél e, így csak a saját cégeddel alkudozol, megkérded a főnököt, hogy üljetek le, és elmondod, hogy miért kellene többet keresned (amiben nem szerepel az a formula, hogy máshol, mert számodra nincs máshol)
"Az a baj ezzel az "akkor mondok fel, amikor már van konkrét ajánlat" dologgal, hogy ugye van 1 hónap felmondási idő. Ennyit meg nem fognak rám várni az új cégnél"
Te tiszta hülye vagy! simán vár minden cég ennyit, mondtam, hogy nem csak pályakezdőt, és munkanélkülit vesznek fel.
Álmodozol, de 0 dolgot tudsz, kockáztatni nem mersz.
legalább menj már el egy pár állásinterjúra, hogy lásd
1) hogyan is működik (pl már mielőtt behívnának gyakran megkérdezik, hogy mikor tudnál kezdeni, van cég akinek sürgős az ember, másik cég vár simán egy JÓ emberért)
2) mennyit is érsz a piacon
A bruttó 250 az egy vicc. Villamosmérnökként ráadásul...az IT után az egyik legjobban fizetett szakma. Br. 400 lenne a minimum.
Ne legyél már ennyire hülye és életképtelen amúgy, most komolyan azt gondolod hogy az 1 hónapos felmondási időt senki nem fogja megvárni? Ahogy írták előttem is, a cégek nem csak munkanélkülieket vesznek fel vagy pályakezdőket akik egyből tudnak kezdeni, ők is tudják hogy van felmondási idő. Most gondolj már bele, látja a cég HR-ese hogy dolgozol jelenleg is az önéletrajzod alapján, ki az a barom aki nem tudja ennyiből, hogy valószínű lesz felmondási időd? Ha olyat akarnak aki másnap tud kezdeni, akkor be sem hívnak..
Elmész egy interjúra január 9-én, hazamész, aztán várod a választ. Felhívnak január 11-én hogy tiéd a munka, és mondjuk telóban elmondják hogy br. 400 a fizu, vagy már az interjún elmondták hogy ennyit tudnak adni. Elfogadod és megmondod, hogy közölnöd kell a munkahelyeden és megkérded, hogy mikor kell szerződést aláírni. Azt mondják hogy menj be január 16-án aláírni. Te meg bemész január 12-én dolgozni, és megmondod a főnöködnek hogy még ma várod az új ajánlatot tőlük vagy beadod a felmondásod. Ennyi. Ha fizetnek eleget, akkor megmondod az "új cégnél" hogy bocs, de kaptam jó ajánlatot így mégis maradok, és mégsem mész 16-án aláírni. Ha meg nem kapsz jó ajánlatot akkor beadod a felmondásod és 16-án mész aláírni. Vagy fordítva, aláírt szerződés mellett beadni a felmondást, az a legbiztosabb.
Ez így működik. És nem kell gondolkodni semmin, a munka egy üzlet. Amikor felhívnak egy cégtől hogy mehetsz, te meg gondolkodási időt kérsz, akkor mindenki tudja, hogy most épp mérlegeled a többi ajánlatod összevetésével. Legyen az más cégé, vagy azé akinél jelenleg dolgozol, tökmindegy..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!