Az állam miből gondolja, hogy tudod magad után fizetni az egészségügyi járulékot ha nincs munkád?
Tudom, hogy nem az az egész SZJA, külön dolog. Múlt havi bérpapír:
Egészségbiztosítási járulék (7%): 45.500 Ft
Nyugdíjjárulék (10%): 65.000 Ft
Számított SZJA: 97.500 Ft
Havi összes levonás a bruttó bérből: 217.750 Ft
Az elmúlt 10 évben nem vettem igénybe az állami ellátást, és voltam kb. fogorvosnál magánban tízszer, azon kívül nem látott orvos. Jó befektetés nekem az a havi 45 500 Ft.
Kivancsi lennek a kerdezo mit szolna, ha ne adj isten beallna az amerikai rendszer/ vagy akar most mondjuk nem fiztene tb-t aztan surgos ellatasra szorulna es utana kiszamlaznanak neki egy brutal osszeget kezelesi koltsegre. Amerikaban pl. szules 50.000 dollaros szamla. Magyarorszag mutet 1.6 millarol hallottam mar - eletmento mutet biztositas nelkul utolag kiszamlazva.
De ha rakos lennel, akkor valaszthatnad a Breaking Bad modszert, vagy megpurcannal Amcsiban.
Egyebkent tolem 100-200 fontokat von az angol allam havonta, de nem erdekel, mert a korhazaik szuper modernek, tisztak, felszereltek.
A haziorvosi szolgaltatas kicsit nagyon le van terhelve Londonban, de reszemrol meg ez is mukodik.
Az biztos, hogy nyugodtabban mennek itt korhazba, mert tudom otthon a mocskos torolgetoruhaval es fertotlenitoszerrel lehetett az agyat meg ejjeliszekrenyt takaritani mert mas nem volt. Itt meg kulon szemelyzet van ra, meg kezfertotlenito az ajtoban, csak egy osztalyom kb. 15 doboz gumikesztyu kirakva, nem 2 darab egesz napra es 5 betegre jut egy apolo kb., nem 40-re egy, mint otthon.
Es ezert fos az egeszsegugy otthon.
Mar nem azert de aki tobbszazezret keres az tenyleg olyan soher, hogy hianyzik a fizujabol 20.000 es itt veri magat?
Ja, IGEN! Utana meg azon veri magat, hogy a nagymami kap egy jo kis fertozest a csipomutet utan a xar magyar korulmenyek miatt.
Ez van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!