Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Tényleg a magyar bérekből...

Tényleg a magyar bérekből kéne tudni megélni?

Figyelt kérdés
A pofám leszakad a magyar fuzetéseken. Ki gondolja azt, hogy ennyi pénzből meg lehet élni, ami ebben az országban fizetés címszó alatt fut?! Vagy hogy kéne egyáltalán ennyiből normális szibten letezni?
2016. dec. 12. 15:30
1 2 3 4 5
 41/46 anonim ***** válasza:
100%

"Alapvetően nem probléma, ha az ember tömegközlekedéssel jár, csak akkor ne mondja azt, hogy nagyon jól él."

LOOOL.

Hogy mennyire irtózatosan szűklátókörűek és elbaszottak az emberek... Csak a külsőség...

Én az esetek kétharmadában kerékpárral megyek dolgozni, egyharmadában tömegközlekedéssel. Hogy valaki szerint nem élhetek jól, nem vagyok sikeres? Hát hogy jön ez a kettő össze szerinte? Jobb hónapokban megvan a hétszámjegyű nettó, rosszabbakban csak 7-tel kezdődik és hatszámjegyű. (Feleségem ugyanígy jár, ő "csak" egy erős 250+ nettót keres.)

De miért járnánk kocsival, amikor kerékpárral sokkal gyorsabb vagyok? És nem utolsósorban még formában is tart. Felsővezetőként sem gond, legtöbb modernebb irodában simán van még zuhanyzó is, nemhogy olyan hely, ahol át lehetne öltözni. :)

Kocsi meg otthon, 10+ éves, de semmi baja, amíg ki nem növi a család és nem lesz semmi baja se kívül, se belül, addig nem is veszek újat, hiába tudnék akár egy fullextrás új BMW-t is venni. Van millióegy dolog, amire sokkal hasznosabban el tudom költeni. (Mondjuk akár nyaralások.)

Az autó egy eszköz, baromira nem az határozza meg az ember gazdagságát, tényleg sajnálom, aki az alapján ítél meg bárkit is...

Nekem sokkal többet számít, hogy minden amire ÉN akarok költeni, arra megvan a pénz, és nem az érdekel, hogy más szerint mire kéne költenem.

2016. dec. 14. 00:01
 42/46 anonim ***** válasza:
100%
Egyetértek, utolsó, de ők arra gondoltak, hogy tömegközlekedéssel jár, mert többet nem engedhetne meg.
2016. dec. 14. 00:08
 43/46 A kérdező kommentje:
Azért a bérpapíromat nem fogom ide belinkelni. Aki nem hiszi a fizetésem, az nem hiszi. Ez van. :)
2016. dec. 14. 08:56
 44/46 anonim ***** válasza:

Nem olvastam minden el, de csodálkozok, hogy megelégednek az emberek nettó 130-200 ezres fizuval. Az agyam eldobom. Pl. első válaszoló! 6 milláért vettél 60 nm-es panelt. A Dunántúlon 6 milláért 40 nm-t kapsz, 60 nm 10 millió körül kezdődik. Legalábbis nálunk. Nem, mi sem keresünk többet a Dunántúlon, mint ti Miskolcon. 2. Terveztek gyereket? Nem sok pénzt kapsz ám az államtól, ha van 1-2 gyereked! A havi 1 mozi és étterem ilyen fizetésből, ami nektek van félévi 1-re csökken, 2 gyerek esetén évi egyre, vagy meg is szűnik, mert inkább a gyereket viszed játszóházba, ami nem olcsó. Érdekes, hogy itt senki nem írt arról, vagy nem láttam, hogy milyen gyerekkel, gyerekekkel az élet, nettó 350 ezres bevételből. Nem túl kellemes. A kiadásod megnő, ami nem egyenesen arányos a családi pótlékkal. Pl. havi 10 ezer plusz költség lehet csak a gyógyszer v. bármilyen más fejlesztés a gyereknek stb... Vagy nem vállalsz gyereket és elvegetálsz életed végéig. Nincs gond a panellal-én is laktam panelban, másfél szobásban 2 gyerek, 2 felnőtt. Tömegközlekedéssel is jártam több 10 évet, mai napig van bérletem, mert ha a párom elviszi az autót, akkor busszal járok. A kocsi meg, kell, főleg ovis gyerekek mellett, mert el kell vinni oviba őket és be kell érni a munkahelyre is, aztán ovizárás előtt oda kell érni a gyerekekért. Ha belvárosban laksz és munkahely, ovi, suli a seggedben, akkor nincs baj. De ha nem... Kaja bőven kevés lesz havi 50 ezerből. Urambocsá, de a gyerekeknek nem veszek 200 Ft-os ketchupot v. 990 Ft/kg-os párizsit. Ugye a gyerekeinken csal a legjobbakat, vagy legalábbis ne a legszarabbat. Ruhád, cipőd az utolsó pillanatban cseréled le, mert a gyereknek ez meg ez kellett, ovi, suli kitalál mindig valamit. pl. úszás-10 alkalom 8 ezer. Meg még sorolhatnám. Rengeteg minden van. 2 embernek elég havi 350 ezer, de akkor ne akarj családot. Hidd el, hogy kevés lenne. Én közel lakok Pesthez, megyeszékhely, bizony semmi sem olcsó.

Bizony, Ausztriában egy takarító heti 40 órában megkeres nettó 300 ezret. Két minimálbéres hazavisz 600 ezret és valóban az élelmiszer annyi ,mint nálunk. Nekik nem gond nyaralni 1 hetet és nem luxusnyaralásra gondolok, hanem belföldre v. szomszédos országra. Nem gond az EGÉSZ CSALÁDNAK elmenni moziba havonta. Én elmegyek moziba, én meg 2 gyerek 10 ezer, mozijegy+kukorica+üdítő. Mert kukorica kell, mert a gyereked fog kérni, akármit mondasz neki. Magamnak nem veszek csak üdítőt, a gyerekeknek sportkupakosat csempészek be. Ennyi, egy 10-es. Ha apa is jön, akkor 12-14 ezer, attól függ, mit eszik, kér-e valamit. Mert nekünk is mozi a mozi, a felnőttek is szeretnek élni. Havi 350 ezer, ma egy családnak létminimum. Igen, baj, ezzel megelégszik a 80%, ez a baj.

2016. dec. 17. 13:40
 45/46 anonim ***** válasza:
350 egy emberre elég ha igényeid is vannak és nem csak vegetàlni akarsz.
2016. dec. 17. 13:48
 46/46 anonim ***** válasza:

Szóval, adótanácsadó.

Talán jobban élhetne mindenki, ha az adótanácsadók nem adnának olyan sok jó tanácsot, hogy hogyan ne fizessenek adót azok, akiknek a legtöbbet kéne, és hogy hogyan mentsék át a be nem fizetett adóösszegeket magánszámlákra.

Bár, ha a tanácsok is úgy adatnak, mnt ahogy itt szinte nincs hiba nélkül leírt mondat....

Ajánlom, hogy hasonlítsuk össze a magyarként ócsárolt viszonyokat más -fejlett- országok átlagos embereivel, családjaival. Hogy hány % megy ott évente síelni, cseréli az autóját 4-5 évente, stb.

2017. jan. 2. 16:10
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!