Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Csak a Debreceni Egyetemen...

Csak a Debreceni Egyetemen ennyire silány, kritikán aluli a képzések színvonala, ami csak a munkanélkülieket termeli ki? Más egyetemek is ez a helyzet?

Figyelt kérdés
Sajnos erre a szutyok egyetemre jártam 3 éven keresztül, el is végeztem, de mit ne mondjak...minősíthetetlen a képzések színvonala. Az oktatók alig vannak képben az anyaggal, többségük 20-30 éve végzett valamilyen teljesen más szakon, mint ahol most oktat, a számonkérés nulla, ugyanazok a feladatsorok vannak évek óta, amik zavartalanul terjednek a neten és ezt a tanárok tudják is...puskázni szabadon lehet, a beadandókat pénzért csinálják felsőbb évesek stb. Szinte minden óra elméleti jellegű, több száz oldalakat kell bemagolni, a gyakorlati oktatás nulla...a felszerelés, infrastruktúra hiányos. Órákra járni nem kötelező, még gyakorlatokra se nagyon, többnyire a tanárok késnek, hamarabb mennek el, vagy be se jönnek órát tartani. Vizsgákon a legminimálisabb tudásra is kettest adnak. Telibe szarják az egészet, nem érdeki őket a hallgatók jövője sem. Volt néhány tárgy, amit komolyan vettek (talán 2-3), na abból tényleg megtanultunk mindent és bármikor tudnék róla beszélni rengeteget. De a legtöbb tárgy csak töltelék vagy ugyanaz a tárgy más-más név alatt fut 3 féléven keresztül. Az egész egyetem egy hulladék. Van rengeteg ismerősöm más szakokról, más karokról és ott ugyanez folyik. Értelmetlen fenntartani ezt. Kirúgnak az összes oktatót és bezárnak az egyetemet, úgy ahogy van.
2016. dec. 6. 09:25
 1/5 A kérdező kommentje:
*egyetemeken
2016. dec. 6. 09:25
 2/5 A kérdező kommentje:

*elírtam néhány szót: kirúgnám, bezárnám

Amúgy mint írtam, több száz oldalnyi értelmetlen elméleti anyagot kellene bemagolni minden tárgyból, amit nyilván senki sem fog megtenni, hanem az előző évi feladatsorokat tanulja meg kb. 20 perc alatt és ennyi az egész egyetem. Tárgyanként 20 perc tanulással vagy puskázással el lehet végezni bármelyik szakot.

2016. dec. 6. 09:32
 3/5 anonim ***** válasza:
20%
Az összes magyarországi egyetemen ilyen sajnos. Kivétel talán a BME és itt vége is. Ha jót akarsz tanulj külföldön!
2016. dec. 6. 10:21
 4/5 anonim ***** válasza:
Be is baxna ha egy egyetem vagy főiskola minden tantárgya xarrá szivatná az embert. Többen hagynák ott. Lényegében lehetetlen lenne minden professszornak vagy tanárnak a saját kis tárgyát rendesen megtanulni, számot adni. Nálunk volt, aki még a C típusunál is kötekedett, pedig az már tényleg töltelék tárgy volt. Komolyan szakoknál, szakpároknál megvan az a hat nyolc kemény tárgy amin ha keresztülmész csúszás nélkül akkor ügyes vagy. Ismétlem be is baxna ha az összes tárgy ilyen lett volna. Volt vagy nyolcvan legalább nekem négy év alatt a fősulin anno a régi képzésben...... Még mindig ott lennék akkor. :D
2016. dec. 6. 12:50
 5/5 anonim válasza:

Szia!

Nagyon érdekelne,hogy milyen szakon végeztél?,mert nálunk De-Ájk-n biztosan nincs így!Nem lehet az,hogy te tanultál egy munkaerő szempontjából piacképtelen szakon?

2016. dec. 16. 12:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!