Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogyan kell felkészülni a...

Hogyan kell felkészülni a majdani nyugdíjas évekre, milyen előtakarékosságot választottatok?

Figyelt kérdés
2016. dec. 4. 07:44
 1/7 anonim ***** válasza:
Én a mai világban nem merek nagyon hosszútávú befektetést csinálni. Igyekszem minden évben TBSZ számlát nyitni, majd ha letelik az 5 év, akkor újra eltenni valahova a pénzt. Remélhetőleg akkor nem leszek olyan helyzetben, hogy fel kelljen élnem. Igyekszem többféle befektetést választani, hogyha az egyiken bukok is, a másikon nyerjek valamit. Fontos, hogy minden hónapban tudj valamit félretenni. Ha nem is a hosszútávra, de valami befektetési számlára, így ha van valami pánik az életedben, akkor nem kell a hosszabb befektetéseidet felélni vagy hitelspirálba kerülnöd. Ha rendesen be vagy jelentve, akkor érdemes valamilyen adóoptimalizációs befektetést is megnézned.
2016. dec. 4. 08:46
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Alkalmazottként van adóoptimalizáló befektetés? (Vagy ez cégeknek van?)
2016. dec. 4. 09:14
 3/7 anonim ***** válasza:
Mit akasz te az adódon optimalizálni kérdező? Ne éges már magad olyan kifejezésekkel, amit hallasz a tévében...
2016. dec. 4. 11:13
 4/7 A kérdező kommentje:
Ha nem tudod, nem kell válaszolni.
2016. dec. 4. 12:09
 5/7 anonim ***** válasza:
Vannak olyan befektetési típusok (Pl:nyesz) ahol adókedvezményben részesülhetsz. Érdemes a bankodban érdeklődni.
2016. dec. 4. 14:48
 6/7 A kérdező kommentje:
Ok, köszönöm.
2016. dec. 4. 15:10
 7/7 anonim válasza:

1-estől kérdeznék: Te milyen dolgokba fektetsz be egész pontosan (említetted több félébe, de ez engem kicsit részletesebben érdekelne), és melyikbe milyen összeggel, ill., lehet túl nagy kérés, de érdekelne, hogy ezek külön-külön mennyit hoznak a konyhára?

Van egy másik kérdésem is: véleményed szerint egy nyugdíj-előtakarékosság, vagy életbiztosítás (10, 20 éven keresztül) nem hozna ennyit, tehát veszteségesebben jönnél ki ezzel a módszerrel, mint a te általad választottal?

Nagyon köszi, egyébként is ugyanúgy gondolkozom, mint te, csak még nem vagyok annyira otthon a témában, és nem tudom hogyan jönnék ki jobban, ezért is kérdezem.

Sajnos kötöttem egy életbiztosítást, amit lehet fel is mondok, mivel kezdem megbánni az egészet.

(Még a 30 napos "tűrési határon" belül vagyok, tehát - még! - felmondhatom és kiszállhatok kb. 2.000 Ft buktával. Bár a visszamondásig már nem sok időm van már!)

Vélemény?

2016. dec. 7. 15:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!