Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Téged milyen szöveggel vettek...

Téged milyen szöveggel vettek fel az állásinterjúra?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Arra lennék kíváncsi, hogy ti email-es jelentkezésnél mit írtatok, amivel behívtak titeket, és fel is vettek? Mit vár egy munkáltató, mi tetszik nekik?

Számomra hihetetlen, de olyan irreális elvárások vannak egy mindössze érettségihez kötött álláshoz, hogy el sem hinném, ha nem a saját szememmel látom. Legutóbb egy 6 napos fenyőfa eladó munkára jelentkeztem, és a munkáltató közölte hogy írjam le az 5 legfontosabb dolgot az életemben, mindegyiket legalább 10 mondatban.

ÉS AKKOR CSODÁLKOZNAK, MEG SIRÁNKOZNAK, HOGY MILYEN LUSTA MINDENKI, SENKI SEM AKAR DOLGOZNI. Nyáron a csapból is az folyt, hogy szegény balatoni vállalkozóknak milyen nagy pénz kiesése van, az államtól kunyeráltak, hogy hozzanak nekik külföldről munkásokat. Meg is érdemelték, becsülték volna meg akkor a munkásokat, amikor még voltak.

Én most ezt írtam: Tisztelt hirdető!

Érdekel a munka [link] . Mellékeltem az önéletrajzomat, a motivációs levelem röviden: nem kenyérre kell a pénz, csak normális munka érdekel.

Kíváncsi leszek mit válaszolnak, egyébként ez pont az a szakma, ahol előadják, hogy itt mekkora elvárások vannak, milyen szuper munkahely, közben pedig visonganak az örömtől, ha egy madár berepül hozzájuk :D

2016. nov. 30. 10:26
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

Ha ilyen a szövegértésed, akkor dolgozz csak reggel 5-től este 8-ig :D

Amilyen munkáltatók vannak, az ihaj.

8 általános épp megvan, de a jelentkezőtől megkérdezik hány nyelven tud (tapasztalat).

2016. nov. 30. 11:20
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

És? Nyilván azért keres idegen nyelven beszélő embert, mert ő nem beszéli a nyelvet de a cégnek szüksége volna rá...

Vagy szerinted ha én vezetek egy pékségláncot de nem tudok szép kalácsot fonni akkor alkalmatlan vagyok a cégvezetésre?!

2016. nov. 30. 12:47
 13/19 A kérdező kommentje:

12.: Persze, nyugodtan kérhet idegennyelvtudást egy munkáltató.

DE AKKOR ÍRJA LE VILÁGOSAN A HIRDETÉSBE, ÉS NE POFÁTLANUL AZ ÁLLÁSINTERJÚN KÉRDEZZE MEG.

Milyen dolog behívni rengeteg embert állásinterjúra, és ott közölni, hogy kéne nyelvtudás is...

2016. nov. 30. 12:58
 14/19 A kérdező kommentje:

Srácok, azért emeltem ki a kérdést, hogy megkérdezzem tőletek, szükséges vagy sem az autó az ingatlanközvetítő munkához?

Mivel pénzt szeretnék keresni, és nem megélni, így csak a jutalékos meló érdekel, amit nyilván csak "terepen" kaphatok meg.

2016. dec. 20. 13:38
 15/19 anonim ***** válasza:
Ha jól koncentralsz egy területre ( pl budapesti belváros) akkor nem kell. Amugy kell
2016. dec. 20. 14:07
 16/19 anonim ***** válasza:

"És? Nyilván azért keres idegen nyelven beszélő embert, mert ő nem beszéli a nyelvet de a cégnek szüksége volna rá..."

"Vagy szerinted ha én vezetek egy pékségláncot de nem tudok szép kalácsot fonni akkor alkalmatlan vagyok a cégvezetésre?!"

Azért a kettő nem ugyan az, például valamelyik cégtől felhívtak egyszer, hogy leteszteljék a német nyelvtudásom mert felsőfok német kellett oda, aztán a tesztelő pedig nem beszélt normálisan németül csak pár szót illetve kifejezést tudott azt is makogva :D Most egy olyan cég eleve komolytalan már, ahol ilyen ember egyáltalán alkalmaznak egy adott pozícióban. Nem azt mondom, hogy alkalmatlan az a személy a vezetésre aki nem beszél idegennyelvet amilyenre szükség van az adott cégnél, de ne lepődjön meg ha könnyedén bemalmozzák.

2016. dec. 20. 22:42
 17/19 anonim ***** válasza:

De tökéletesen ugyan az. Egy kepessegnek nincs birtokában amire a cegnek szüksége van. Nem neki hanem a cégnek

Az én főnököm se beszel németül ( mondjuk 6 masik nyelven igen) ezert felvett olyat aki igen. Ennyi.

Az a mas tészta ha ugy akar valaki tesztelni, hogy nem ert ahhoz amit kérdez... Az gáz

2016. dec. 20. 23:25
 18/19 anonim ***** válasza:

Részben egyetértek veled, de nem teljesen.

"Az én főnököm se beszel németül ( mondjuk 6 masik nyelven igen) ezert felvett olyat aki igen. Ennyi. "

Éppen ezért fordulhat ez elő mint az én esetemben történt, hogy olyan személyt alkalmaztak német nyelvű munkára aki alig beszél németül. Ha a főnökönek nincs meg azon képességgel amire szüksége volna a cégnek, akkor felmerülhet ilyen eset, mint az én esetemben történt mivel ő maga nem tudja eldönteni, hogy az adott személy, hogy beszéli azt az adott nyelvet. Értem, hogy mit szeretnél mondani, nagyobb cégeknél felosztódnak a munkakörök. Viszont ezt a modellt amivel te érvelsz azt nem lehet minden egyes cég működési modelljére rányomni, ezért nem értek veled egyet. Például ezt írtad "Vagy szerinted ha én vezetek egy pékségláncot de nem tudok szép kalácsot fonni akkor alkalmatlan vagyok a cégvezetésre?!" El lehet úgy is vezetni jelen esetben egy pákségláncot hogy nem tud a vezető kalácsot fonni, viszont számomra az nem vezető aki nem ismeri a gyártás részleteit, továbbá nem ellenőriz, így könnyedén átverhetik őt.

2016. dec. 21. 00:33
 19/19 anonim ***** válasza:
Számodra nem az, de amúgy még igen. Egy kkvn kívül ugyanis nonszensz lehetetlenség, amiről beszélsz.
2016. dec. 21. 07:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!