Nagyon kirívó eset lesz diplomával betanított gyártósori operátorként dolgoznom vagy vannak elég sokan ilyen helyzetben?
Nézd, diploma okés, de a diplomás állások száma is véges.
Ha van 200.000 diplomás 50.000 diplomás állásra, akkor a
maradék 150.000 sír? Nem. 1 sír, a többi elmegy betanított
munkásnak, vagy a mekibe. A diplomához nem "jár" jó állás,
bizonyos állások előfeltétele a diploma. A két dolog tel-
jesen más.
A képesítéseim (sőt tudásom!) alapján elég húzós
feladatokat is elláthatnék, de egy kezemen meg tudom
számolni, hány ilyen pozíció van az országban. Ezért
inkább csinálok mást, és a 3-4 milliós nettót nem én
kapom. Ez van, el kell fogadni :)
Vegyész munkaerőpiac bedöglött, az egyetemek rengeteg vegyészt képeznek és ehhez képest kevés a pályakezdőknek szóló nyitott pozíciók száma. Nem csak vegyészeknek van ez így szerintem. Nekem gyógyszerész is panaszkodott már!
Sajnos a Kérdező reális problémát feszeget.
Még annyit hozzátennék, hogy pl. a D-Alföldön, ahol kicsi az ipar, még betanított gyártósori operátor állást sem kapsz!
Ezzel szembe az érettségizettek arcába, még mindig ezt hazudja a TTIK honlapja.:
"A magyar felsőoktatási intézményekben végzett vegyészek iránt határozott igény mutatkozik a munkaerőpiacon, jelenleg még Szegeden is maradnak üresen vegyész álláshelyek. Végzett hallgatóinknak eddig sem jelentett gondot az elhelyezkedés, s ismerve néhány nagy gyógyszeripari és vegyipari cég kutatás-fejlesztési stratégiáját, kockázatmentesen kijelenthető, hogy a leendő MSc-t végző hallgatóink sem fognak állás nélkül maradni."
Nem csak a politikusok hazudnak teljesen gátlástalanul...
Kár, hogy a 17-18 éves fiatalok, még naivak egy sokat tapasztalt 30-ashoz képest!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!