Miért annyira jó a cégekenek munaközvetítővel leszerződni?
Direkt nem veszem figyelembe a munkaközvetítő álláshirdetések, szerintem sokan tudják hogy miért.
Erre mit ad isten, jelentkezek egy céghez külön a cég weboldalán ahol még be is kell regisztrálni hogy tudjál jelentkezni bármilyen meghirdetett állásukra, erre másnap felhív egy munaközvetítő cég hogy megkapták a jelentkezésemet a céghez.
1. A cégek munkaerőt spórolnak ( és így persze pénzt is)
2. A munkaközvetítő cég számlája költségként jelentkezik, de más adót , közterheket nem kell utána fizetni
3. A munkaközvetítőnek nagyobb az adatbázisa
4. A munkaközvetítőn keresztül szerződtetett dolgozónak nincs annyi joga , mint egy rendes alkalmazottnak pl. ha nincsen munka , akár a műszak közepén is hazaküldheted , ha sok a munka telefonálsz és kérsz három segédmunkást 10 napra , aztán meggondolod és három nap múlva elküldöd őket
5.Nem a cég adja a munkaruhát
6.A kölcsönzött munkaerővel elvégeztetheted
a " mocskosabb " , vagy azt az egészségkárosító
munkát , amit a rendes dolgozók nem akarnak megcsinálni , vagy csak plusz pénzért
7.Ha a munkaközvetítő cég munkása megsérti a törvényeket , a fővállalkozó cég simán azt mondja , hogy ezért a munkaközvetítő a felelős , én erről nem is tudtam
pl . - én Ausztriában egyszer reggel héttől éjszaka háromig dolgoztam egy ásványvízgyártó üzemben lízingelt munkásként , közben pedig 4 órára voltam bejelentve
"ha nem kell a manus vagy a nő, akkor a munkaközvetítőnek szólnak és ő szól, hogy ne menjen többet be a melóba. Persze akkor gáz, ha akár évekig így hosszabítgatják az embert mert azt is megteszik ügyesen a cégek, te meg munkabérpapírért járkálgass külön a közvetítődhöz"
Na ez az hogy ez csak nekik előjönyös a másik flnek meg csak hátrány...
"Aztán meg jajaj ajj nincs munakerőőő..."
Nincs, ez így van. De ennek ellenére nem fognak minden jött mentet felvenni, csak mert nincs ember. Minőségi, megbízható, jó szakmai tudással rendelkező ember tényleg nagyon kevés van. Lumpen, léhűtő, semmit érő, nagy arcú annál több.
# 8
Azért vagyok nagyarcú mert kezdenek kialakítani egy olyan rendszert ahol lassan már mindenkit munakaközvetítőn keresztül vesznek fel hogy a cégnek csak úgy kidobálhassák az embereket egyik napról a másikra semmi kötelezetség nélkül mert minden a "teljhatalomról" szól...
Ez nekem inkább egy disztópia vagy antiutópiara kezd hasonlítani.
Lassan már ha munkaközvetítő keres munkatársat azt is leadják egy másik munkaközvetítőnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!