Normális vagyok, ha inkább a halált választanám a betanított vagy segédmunka helyett?
# 6: Amit írsz az a tanya ellenére sem önellátás. Például lovastanya működtetése, piacra termelés, ez továbbra is pénztermelés ahogy a városi élet is. Ha tanyán élsz akkor bizonyára ismered az igazi önellátókat akik általában eldugott tanyákon élnek. Ha nem, akkor eléggé globalizálódhatott az a környék ahol laksz, ha már tanyákra is csárdát, panziót, stb. látrehozni mennek az emberek. Ők kivitték a városi hajtós életmódjukat egy tanyára, vagyis lakhelyet változtattak de életmódot azt nem.
Nekem lakik egy rokonom egy kisalföldi erdei tanyán, hát ő önellátó a javából. De még édesapám is az volt, pedig az ő háza nem tanyán hanem a falu szélen volt. Tehenekkel művelte a földet akár a krisnák, tehát ismeretlen volt a gépek utáni élősködést jelentő kiadás, amilyen mondjuk a műszakiztatás, üzemanyag, stb. Nekem tetszett az a szabad életmód. Nem volt másoktól való függőség. Piacra járni? Minek? Amit nem tudtunk megenni azt megették az állatok. Még a disznó is paradicsomon élt. Ma városon diplomás állás mellett is luxuscikknek számít a paradicsom ha néha veszek néhányat. Az árak mesterséges, emberi találmányok, például az említett paradicsom is ingyen van (ha magad termeled meg), csak a globalizáció árazza be akár még a tiszta levegőt is és lassan légórát helyeznek a modern rabszolgákra.
A kérdező helyében én sem csinálnám a gyári futószalag melletti munkát. Egyértelmű hogy még a trópusokra is lemenekülnék "parasztnak" ami voltam egykor idehaza is. Aztán Magyarország folytassa tovább a sötét középkorba való visszazuhanását azzal hogy ismét kilencedet és tizedet fizető és elnyomók érdekében egyéb terheket cipelő jobbágyokká alakítja polgárait. A sötét középkor egyszer már megbukott, mi itt a keleti blokkban mégis újra azt építjük. Csak az elnevezések mások, jobbágy helyett közmunkás, kilenced helyett meg kommunális adó és TB-járulék, stb. Ennek semmi értelme, mert depressziós embereket teremt, Magyarország élvonalban jár az öngyilkosságban is. Előnyös a modern világ, de a rabszolgaság az nem modern.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!