Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mire lehet számítani egy...

Mire lehet számítani egy IBM-es interjún egy lánynak?

Figyelt kérdés

Nagyon szeretnék ott dolgozni. Már majdnem 1 hónapja küldözgetem az önéletrajzom és végre felhívtak. Mire lehet számítani egy interjún? Milyen embereket keresnek? Lányok is eltudnak ott helyezkedni? Sokat számít a végzettség? Nekem sajnos nincs, csak szakközép. A barátom ott dolgozott, és ő biztat hogy minden ok lesz, meg biztos felvesznek, meg hogy rengeteget lehet keresni hosszútávon.

Én nagyon parázok, mert nagyon szeretnék ott dolgozni, csak félek hogy valamit elrontok. Valami tanács?

#IBM #IBMszékesfehérvár
2016. nov. 24. 15:00
 1/9 anonim ***** válasza:
30%
A kérdéseidre a barátod, akinek személyes tapasztalata is volt, jobban tudna válaszolni...
2016. nov. 24. 16:46
 2/9 anonim ***** válasza:
71%

Hogy lehet ilyen baromságot kérdezni? Annyit sem írták, hogy most akkor mégis milyen munkakörre jelentkeztél. Szerintem elég sok fajta munkakör van az IBM-nél is, amiknek nyilván mind más az interjú követelménye. Na és mégis a szakközép mi? Feltételezem ha behívtak interjúra, akkor elég a szakközép is, mert ha felsőfokú tudást igényelne, akkor be sem hívtak volna. Nyelvtudás kell a munkához? Ha igen akkor értelemszerűen várható az interjún annak a tesztelése.

Nem teljesen tiszta ez a kérdés..

2016. nov. 24. 17:28
 3/9 anonim ***** válasza:
60%
AC van az IBM-nél, gyakorlatilag mindent néznek a prezentációs képességtől a kommunikáción át, nem ilyen ülünk, és sorold fel az 5 legjobb és legrosszabb tulajdonságod típusú interjú van.
2016. nov. 24. 18:19
 4/9 anonim ***** válasza:
59%

Nem dolgozom ott de kapcsolatban vagyok velük, így írom azt amit én látok, tapasztalok.

A magyarországi IBM már nagyon "kicsi" kezdőként nehéz / most-már lehetetlen bekerülni.

Mérnököket vagy szakikat még talán keresnek a service üzletágba de marketing pénzügy, kereskedelem az telített.

Igen vannak lányok is managerek, sales-esek, marketingesek, supportosok lvl1.

Nagy multi amerikai cég aminek a belső folyamatai nagyon furcsák és szinte érthetetlenek itt a keleti régióban.

Kezdő fizetés nem szokott magas lenni (régen nagyon gáz volt), mivel 6 hónap amire hadra fogható az ember.

Nyelvismeret alapelvárás (angol folyékonyan)

Viszont nem írtad, hogy milyen területre jelentkeztél, mik az elvárásaid mihez értesz, tapasztalatod, nyelvtudásod..stb. a csak középfokú végzettség így lehet, hogy kevés.

2016. nov. 24. 21:25
 5/9 anonim ***** válasza:
75%

#4-es: Ha nem dolgozol ott, csak kapcsolatban vagy velük, akkor miért írsz butaságokat?

A magyarországi IBM egyáltalán nem kicsi! Amiről Te beszélsz az a Bp-i iroda első sorban sales-sel, de ott van mellette a Székesfehérvári központ hatalmas üzemeltetés részleggel, és a Váci gyárban is funkcionál egy kompetencia központ a gyártás mellett, elég sok emberrel, igen változatos ahol projektvezetőktől kezdve elég sokan dolgoznak nem műszaki vonalról...

2016. nov. 24. 21:31
 6/9 anonim ***** válasza:
75%
Jah, és a DSS mellett (ahova elég sok melót hoztak az utóbbi 2-3 évben) ott van még a frissen megvásárolt lufi it is pesten....
2016. nov. 24. 21:32
 7/9 A kérdező kommentje:

Az angol folyékonyan megy és az mellet egy másik idegen nyelv is.

Több hirdetésük is jelent meg mostanában, amikbe nem volt kikötés a felsőfokú végzettség. Jelentkeztem többre is. Az emailben nem említik pontosan hol fogok elhelyezkedni. Az írják, hogy az interjún derül ki.

2016. nov. 24. 21:43
 8/9 anonim ***** válasza:

Még mindig nem írtad le, milyen munkakörről van szó.

IBM amúgy - állítólag, jómagam ott nem dolgoztam - mintha "leszálló ágban" lenne, jópáran jöttek át onnan az utóbbi időben hozzánk (másik multi).

2016. nov. 26. 07:35
 9/9 Timoja válasza:
Kb. két hónapja én is jelentkeztem egy IBM SSC-s pozira, be is hívtak AC-re. Nagyjából 10 perc késéssel jelent meg az AC vezetője, akin kívül még volt egy Manager asszonyság is a közös interjún (vagyis csak a bemutatkozás részén és akkor sem figyelt a jelöltekre, hanem a laptopját nyomkodta). 7-8 jelentkező volt velem együtt, úgy éreztem, gyenge a mezőny, nagyjából semelyiküknek sem volt releváns tapasztalata - egyedül a nyelvtudás. Ezt követte egy személyes interjú az egyik ott dolgozóval, ami nagyon jó hangulatú volt és szintén erősnek éreztem. Azóta egyszer vették fel velem a kapcsolatot egy más SSC-s pozi kapcsán, amikor jeleztem is, hogy az előző interjúról semmi visszajelzést nem kaptam. Esetleg arra gyanakszom, hogy magas bérigényt adtam meg. Egyébként tipik multi darab-darab, jönnek mennek az emberek. Többet nem fogok hozzájuk pályázni.
2016. nov. 27. 20:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!