Ha soha nem fizetem a diákhitelt, mi történik?
Eddig ennyit bogoztam ki:
Ha pár hónapig nem törlesztek, csak felszólítgatásokat kapok a Diákhitel Központtól, aztán felbontják a szerződésemet, átadják a végrehajtást az adóhatóságnak (NAV), akiknek 8 napon belül ki kell perkálni a teljes tartozást.
De ha ezt nem teszem meg, mi történik? Nincs munkahelyem, se keresetem, bankszámlámon 0 forint, nincs a nevem se ingatlan, se autó, semmilyen tulajdonom nincs (TV, számítógép, telefon stb.), ilyen esetben mit tesznek? Majd ha lesz fizetésem, tulajdonom, akkor behajtják, addig meg hízik, kamatozik az összeg? És ha soha nem lesz semmim, mit csinálnak? Börtönbe kerülök vagy mi?
Ja és ha mondjuk 10-20 év múlva örökölnék egy házat (felesben testvéremmel), akkor elárverezhetik a lakást? És ez hogyan zajlik? Eladják jóval áron alul (pl. 6-7 milliós házat 3 millióért), ebből levonják a tartozást, a maradékot pedig kapom én és azt kezdek vele amit akarok?
"A NAV kapcsán pedig biztos vagyok benne, hogy vannak olyan helyzetek, amikor megállapítják, hogy nem lehet behajtani a tartozást és ezzel lezárják az ügyet. Sajnos nagyon sok "élelmes" vállalkozó használja ezt ki."
Nem, ilyen még mindig nincs. A változás is csak "szerinted" van így.
" Sajnos nagyon sok "élelmes" vállalkozó használja ezt ki."
Ők nem ezt használják ki, hanem Kft-t alapítanak, ahol a tulajdonos a saját vagyonával már nem felel a cége adósságaiért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!