Budapesten, érettségivel, irodai munkával kb mennyit lehet keresni? Tudom hogy sokféle van de csak egy kb. számot szeretnék tudni.
"Én egy nagyvállalatnál dogozom irodában és nettó 145-öt kaptam kezdésnek"
Gimnáziumból kiesve, 0 munkatapasztalattal? Bocs, de kicsit hitetlenkedem... :-) Gyanítom, hogy nem 18 évesen kaptad a nettó 145-öt.
"hogy én is irodai munkát végzek egy multinál, és 113e-et kapok nettóban. Pedig kell hozzá nyelvet is tudni, mivel angol nyelven megy az anyacéggel a levelezé"
egy mekiben keresnek ennyit felelősség nélküli munkával napi 8 órában.
Miért buli a magyaroknak hogy nyelvtudással elmennek ennyiért dolgozni, 1 30 nmes garzont nem lehet fenntartani ilyen fizetésből.
Mire jó ez?
Persze tudom, a többség örököl mamitól lakást és akkor jólvanaz úgy elég annyi fizetés.
De másnak lakbért is kéne fizetnie...
ember, 1 mekiben ennyi a fizetés napi 8 órában meleg helyen légkondis konyhában.
Nagyon durván alulfizetnek.
De hát te tudod.
Ha neked ez jó, akkor csináld.
Sárga-kacsa, alias "Balázska", húzzál már el dolgozni.
Néha elszórakozok rajtad, de most már rohadtul kezd idegesíteni, hogy mást nem tudsz, csak másokat hergelni. SEGÍTENI? SOHA, SENKINEK!
Most is segíteni próbálok!
Nyitom fel a szemét hogy lássa mennyire kihasználják!
Kedves 110 ért robotoló!
Holnap szépen béremelést kérsz mert nyelvtudásod is van!
Mondd meg nekik hogy egy mekiben ilyen a fizetés, és eleged van!
Kiállni kell magadért.
Nem igaz, nem segíteni próbálsz - ez egyszerű lázítás, ami önmagában nem lenne baj, ha legalább egy kis rálátásod lenne a dolgokra:
1.- nem költözhet mindenki külföldre
2.- nem mindig csak azért alacsony a munkabér, mert a vállalkozó, a cég, stb "szemét", zsugori, kapzsi, stb., hanem azért, mert piszok magasak az adóterhek.
Hallottál már arról, hogy egy vállalkozónak a minimálbér 150- szerese után kell 27 % szoc.ho adót fizetnie?? Ez havi 45 ezer ft és ez csak egy a sok adó közül...
Nézd már meg ezt a táblázatot - és ez sajnos igaz:
Különösen figyelmedbe ajánlom a 3-as sort. ahhoz, hogy valaki nettó 105 ezer ft-ot kapjon, az a munkáltatónak 195 ezer ft-jába kerül!! Majdnem dupla annyiba!
Ezt azért ki is kell ám termelni, előállítani - ezt már többször mondták Neked, de falra hányt borsó.
Egyszer azért majd csak felfogod, hogy nem az a fő probléma, hogy a minimálbér kevés - persze, hogy az - hanem az, hogy ISZONYÚ MAGAS AZ ADÓTEHER!
Nem egy vállalkozó ismerősöm van, aki már saját maga dolgozik a boltjában - mert nem tudja az alkalmazottat fizetni (kiskereskedelem, amit megölnek a multik)
pontosan tudom mennyit kell befizetni a minimálbér után!
49 % az adóék, 51 % ot kap a dolgozó a bérköltségből!
"Nem egy vállalkozó ismerősöm van, aki már saját maga dolgozik a boltjában - mert nem tudja az alkalmazottat fizetni "
Húha micsoda tragédia, dolgoznia kell a vállalkozónak!
Mindjárt megsajnálom szegénykét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!