Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Milyen melóval tudok egy...

Milyen melóval tudok egy diplomávak 120 ezret keresni?

Figyelt kérdés
Ez lenne az a minimum, amely mellett félre is tudnék tenni a céljaimra. Sajnos lesz egy jogi diplomám tavasszal, de már rájöttem, hogy utálom az egészet. Ráadásul bármilyen jogi munkához szakvizsgát kell tenni, amihez előtte 3 évig maximum(!) 120 ezret lehet keresni jelöltként, de csak a legjobbak kapnak ekkora fizetést, mellette persze korlátlanul bevethetőnek kell lennem. Na hát, nyasgem, de most megszívtam azzal, hogy lesz egy diplomám? Egyszerűbb melókhoz túlképzett leszek, jogászként meg vergődöm majd évekig a szakvizsga érdekében és az életkedvem is elmegy? Vagy van más alternatíva?
2016. nov. 3. 20:31
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
A dunantulon akkora munkaerohiany van, hogy meg a jogi diplomad ellenere is felvesznek betanitott munkasnak, ne izgulj. Szallas ingyen van, megkeresheted a netto 120at.
2016. nov. 4. 09:17
 12/19 anonim ***** válasza:
0%

2."25 éves kor felett nem tanulhatsz nappalin..."

Ilyen szabály nincs.

De van! Nappali tagozatra történő beiratkozás időpontjában 25 évnél fiatalabbnak kell lenned, különben csak esti vagy levelező tagozatra járhatsz. Ha 24 évesen iratkozol be mondjuk, akkor tolhatod 50 éves korodig is.

2016. nov. 4. 09:19
 13/19 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek a válaszokat, érkeztek hasznosak is.
2016. nov. 4. 09:52
 14/19 A kérdező kommentje:
Linkeljetek már be hivatalos rendeletet vagy jogszabályt, ami állítja, hogy nem lehetek 30 évesen nappalis, mert én ezt kizárólag OKJ-s képzésekkel összefüggésben láttam.
2016. nov. 4. 10:04
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Ha van pénzed bármennyi idősen lehetsz nappalis ne viccelj. Van aki 50évesen iratkozik be egyetemre
2016. nov. 4. 10:26
 16/19 anonim ***** válasza:
Szerintem bármivel. Ha 120 ezret keresnék, be sem mennék dolgozni. Monopoly pénz, a havi lakbéremre nem elég egy kis budapesti lyukban.
2016. nov. 4. 11:02
 17/19 anonim ***** válasza:
De ha az egész egyetemet diákhitelből álltad, az rengeteg pénz, milliós tétel! Már eleve arra kellene gyűjtened, nem másik egyetemi szakra.
2016. nov. 4. 11:10
 18/19 A kérdező kommentje:
Az is bele van kalkulálva. Itthon fogok élni, ahol sokan vagyunk, így a rezsi például sokfelé oszlik majd. A megélhetésemre + havi törlesztőrészletre + szórakozásra meg mindenre bőven elég nekem 60 ezer Ft és ugyanennyit is tennék félre. Az is segít, hogy vidéken lakom, olcsóbb itt az élet, egy szóval sok szempontból mázlim van, ha már a jog ennyire nem jött be. :D tehát folyamatos melóval, 120 ezres fizetés mellett 3 év alatt összegyűjthetem a szükséges pénzt itthon, hogy aztán azt tanulhassam, amit szeretek, nem azt, amire a szüleim vágytak anno.
2016. nov. 4. 12:00
 19/19 anonim ***** válasza:
Es szabad tudnom milyen szakon akarsz tanulni?
2016. nov. 4. 12:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!