Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Milyen melóval tudok egy...

Milyen melóval tudok egy diplomávak 120 ezret keresni?

Figyelt kérdés
Ez lenne az a minimum, amely mellett félre is tudnék tenni a céljaimra. Sajnos lesz egy jogi diplomám tavasszal, de már rájöttem, hogy utálom az egészet. Ráadásul bármilyen jogi munkához szakvizsgát kell tenni, amihez előtte 3 évig maximum(!) 120 ezret lehet keresni jelöltként, de csak a legjobbak kapnak ekkora fizetést, mellette persze korlátlanul bevethetőnek kell lennem. Na hát, nyasgem, de most megszívtam azzal, hogy lesz egy diplomám? Egyszerűbb melókhoz túlképzett leszek, jogászként meg vergődöm majd évekig a szakvizsga érdekében és az életkedvem is elmegy? Vagy van más alternatíva?
2016. nov. 3. 20:31
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
75%

kiváltod a vállalkozóit és adsz tanácsokat kezdő vállalkozóknak óránként 10 rugóért.

vagy attól függ milyen jogász is leszel.

2016. nov. 3. 20:38
 2/19 anonim ***** válasza:
75%
Miért nem áldozol erre 3 évet, hogy aztán szakvizsgával sokkal többet kereshess? Mellette is tudsz dolgozni, pl tanácsadás ahogyan előttem írták. Sokkal nagyobb pazarlás ha más irányba indulsz el, és az egyetemi éveidet kidobod az ablakon.
2016. nov. 3. 20:44
 3/19 A kérdező kommentje:

Én nagyon szívesen kidobom az ablakon ezeket az éveket, egy másik egyetemet szeretnék elvégezni, és kell hozzá némi tartalék. Nem naponta 10-12 órában a jogban dolgozni, mellette beszámolózni, képzésekre járni, aztán szakvizsgázni, persze légy nagyon lelkes mellette... nagyon maximum 120 ezerért. Tapasztalat, az enyém és másoké is. Inkább a halál.

Amúgy köszi az ötletet, de az 5 év jogász képzés csak egy nagyon általános dolog, semmilyen területre nincs kiélezve. Semmihez nem fogok érteni a sima diplomám által. :(

Egyébként jogi szakvizsga után még be is kell dolgoznom magam a szakmába, sajnos nem fogok egyik napról a másikra többet keresni. A legtöbb jogász 35-40 évesen kezd el átlag felett keresni. Addig rengeteg munka van, kevés pénzért, és smegyáltalán nem izgat ez a terület. :( ha érdelelne, biztosan nem foglalkoztatna a fizetésem ennyire.

2016. nov. 3. 20:52
 4/19 anonim ***** válasza:
56%
2016. nov. 3. 22:12
 5/19 anonim ***** válasza:
65%
Ez általában mindenhol így van, a pályakezdők keveset kapnak. Már ha egyáltalán alkalmazza őket valaki. Inkàbb örülnèl h 3 évig biztos helyed lehetne fizetésért, fontos tapasztalatszerzéssel. Még mindig jobb havi 80-100 ezerért a biztos irodai munka, mint a több éves munkanélküliség vagy közmunka.
2016. nov. 3. 23:10
 6/19 anonim ***** válasza:
48%

Amúgy másik egyetemnél tartsd szem előtt, 1. már csak 2 állami féléved maradt, fizetős lenne a nagy része, 2. 25 éves kor felett nem tanulhatsz nappalin, szóval ugyanúgy dolgoznod kellene mellette, plusz esténként és hétvégente tanulni. Valamint egy másik egyetemi BSc szakkal se biztos, hogy előrébb leszel, max. mérnökinfó vagy proginfó, de humán irányultsággal esélytelen elvégezni. A tandíjakról nem is beszélve. Többi szakhoz nem árt MSc se, ami megint 5 év és több milliós tétel. És még ekkor se biztos, hogy jobb munkád lesz vagy egyáltalán lesz-e munkád.

Maradj csak jogász én azt mondom.

2016. nov. 3. 23:17
 7/19 anonim ***** válasza:
100%

"2. 25 éves kor felett nem tanulhatsz nappalin..."

Ilyen szabály nincs.

2016. nov. 4. 01:39
 8/19 A kérdező kommentje:
Nem ismered a helyzetem. Diákhitellel nyomom végig a jogász szakot, megvan az összes állami félévem, és eddig bármelyik évben elég lett volna a pontszámom ahhoz, hogy bekerüljek a másik egyetem államilag támogatott helyeire. Dolgoztam Tescóban, azt is sokkal jobban szerettem, mint a jogot. Egy életem van, nem fogom az egészet olyasmivel tölteni, amit utálok, ha már egyszer megtaláltam azt, amit szeretnék csinálni.
2016. nov. 4. 07:35
 9/19 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy a spórolós rész volt félrevezető, de akkor azt elmagyarázom. A kiszemelt egyetemen nincs levelezős, csak nappalis képzés, vagyis a megélhetésemet valamiből (tartalékból) finanszíroznom kell azokra az évekre, amíg azt elvégzem, mert nem lehet mellette heti 40 órát dolgozni.
2016. nov. 4. 07:40
 10/19 anonim ***** válasza:
100%
Èn a helyedben elmennèk egy multi vagy valamilyen cèg jogi osztályára dolgozni,szerintem oda nem kell szakvizsga.
2016. nov. 4. 07:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!