Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Fundamenta! Megüthetem vele a...

Fundamenta! Megüthetem vele a bokámat? Árnyoldala?

Figyelt kérdés

Első értékesítői állásom lenne, ha elfogadom. Azonban nagyon félek tőle. Megüthetem vele a bokám? Vannak buktatói? Ugye nem MLM cég vagy mi?

Volt már aki ott dolgozik? Milyen? Miért jöttetek el? Van árnyoldala?

2016. nov. 2. 16:44
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
82%

Ember... hogy a jo eletbe' akarsz barmit ertekesiteni, ha a termekrol, cegrol meg csak halvany segedfogalmad nincs?

Ha ram hallgatsz, hagyod ezt az allast es elmesz inkabb krumplit kapalni, azzal kevesebb kart tudsz masoknak okozni.

2016. nov. 2. 16:53
 2/14 anonim ***** válasza:
39%

Ez jó bunkó volt...

Ha elfogadja, kap egy mindenre kiterjedő oktatást, ahol minden szóba fog kerülni, amit csak az ügyfél megkérdezhet.

Miért kéne bármit is tudnia egy olyan pénzügyi szolgáltatásról, amit soha nem vett igénybe?

Én sem tudok semmit pl. az értékpapírokról, de emiatt nem hagynám, hogy elküldjenek krumplit kapálni, mert ettől még nem leszek egy ostoba, tanulatlan ember.

A hozzászólásod téged minősít.

Az árnyoldala az, mint minden értékesítői állásnak. Jutalékot kapsz a szerződésekből.

Ha nem tudsz elég szerződést kötni, nem lesz pénzed, hiába töltötted ezzel minden idődet.

Azt neked kell tudnod, hogy hogy bírnád ezt az ügynöki munkát, rá tudsz-e beszélni másokat olyasmire, amit nem maguktól akarnak? Vagy ha egy kicsit erélyesebben elküldenek, akkor visszavonulsz?

Mert az ügynökök sokszor nagyon pofátlanok, hiába mondod el nekik 100x, hogy nem érdekel, 101-edjére is felhívnak, és nem lehet lerázni őket.

Talán jobb a helyzet, mint pár éve, hiszen mostanában nőnek a fizetések, fellendülőben van a gazdaság.

Valamint olyan magasak a lakásárak, hogy sokan inkább kivárnak, hátha 1-2 év múlva csökken. Addig pedig megtakarítsanak némi pénzt, és ez a forma azért jó, mert nem elhanyagolható az állami támogatás mértéke.

Ha belevágsz, olyanokat érdemes megcéloznod, mint pl. dolgozó egyetemisták. Gyakornokok, akik még fiatalok, de már van jövedelmük. Első munkahelyüket megtalált fiatalok, akik pár éven belül szeretnének lelépni otthonról.

Kisgyerekes, vagy kamaszgyerekes szülők, akik a gyerek részére takarékoskodnának.

Emellett szóba jöhetnek még fiatal lakástulajdonosok, mivel a fundamentát felújításra is lehet használni.

2016. nov. 2. 17:36
 3/14 anonim ***** válasza:
60%
Kedves masodik, pont az ilyen fogalmatlan, gyorstalpalon vegzett jutalekorientalt 'szakertok' vittek bele a hasonloan fogalmatlan hitelfelvevoket a devizahitelekbe, 40 eves futamideju szerzodesekbe, 0 forintos kezdovel autohitelbe... Szerinted oke, hogy olyan ember 'segit' masoknak sok eves futamideju szerzodeseket kotni, elkotelezodni, sulyos milliokrol donteni, aki tegnap meg folyosot mosott fel vagy zsemlet sutott? Biztos?
2016. nov. 2. 19:55
 4/14 anonim ***** válasza:
61%

Más mivel tud róla többet?

A bankban ülő hölgyike is annyit tud, nem tud 20 éves tanulmányokat felmutatni a várható következményekről.

És nem, nem a gyorstalpalón végzett hozzá nem értők tolták bele az emberek seggét a hitelekbe.

Egyrészről az emberek maguk nem gondolkodtak.

Másrészről meg egyértelműen a réges rég bankban dolgozó ügyintézők tolták az orrod alá a szerződést, nem olyanok, akiket egy nappal korábban vettek fel és ültettek be a pultba.

De úgy látom, nehezedre esik ezt átgondolni.

Egy ügynök akarhatna bármilyen pénzügyi terméket eladni nekem, ha egyszer nekem van annyi eszem, hogy utánajárok, érdeklődök, és nem írok alá bármi hülyeséget. Ez sokaknál hiánycikk, mármint a gondolkodás.

2016. nov. 2. 20:08
 5/14 anonim ***** válasza:

Kérdező, a Fundamenta nem MLM, de utánaolvashatnál, csodálkozom, hogy nem ismered, ez nem egy sufnicég, amit nem lehet megtalálni sehol, azért eléggé ismert vállalatról van szó jól ismert termékekkel.

Az értékesítő szakma értékesítő típusú embert igényel, nem való mindenkinek (mint ahogyan sok más munkatípus sem), megvannak a buktatói, meg az előnyei is, ha valaki jó benne. Én tudom, hogy nekem nem való, nem azok az erősségeim, amik ehhez a szakmához kellenek, de aki ebben erős, az jól megélhet belőle. Jutalékot kapsz a megkötött szerződésekből. Hogy mennyit, azt én nem tudom, nyilván függ attól, hogy milyen szerződést kötsz, magánszemély az ügyfél vagy mondjuk társasház, mennyi időre milyen összegre szól a szerződés... stb.

Én ügyfélként elégedett vagyok a céggel, nyilván ők sem tökéletesek és megvannak a hibák, de hol nincsenek? Ott is emberek dolgoznak. Még mindig ők az egyik vezető lakáskassza a magyar piacon (bár most már van pár konkurenciájuk is).

Azt döntsd el, hogy mik a te erősségeid, tudsz-e értékesíteni, bármit, vagy inkább máshoz lenne érzéked. Értékesítőkre a legtöbb cégnek szüksége van, mert ők kötik az üzleteket, amiből a cégeknek bevétele származik, amiből a többi dolgozót is fizetik, hiába van jó termék, ha nem tudják, hogyan adják el.

2016. nov. 2. 20:44
 6/14 anonim ***** válasza:
19%

Nagy vonalakban tudom, miről szól, de hogy kinek és melyik konstrukció éri meg, azokat nem tudom.

Az affinitásról én is írtam, nem való mindenkinek.

Bár ezt sokszor letojják, amikor a postán is biztosítást kell rádtukmálnia az ügyintézőnek, meg a villanyszámla-problémáddal felhívod a szolgáltatót, és ott is biztosítást akar neked eladni...

Szóval jó, ha az ember maga tudja magáról, hogy van-e ehhez érzéke, mert a munkáltatóját nem fogja érdekelni, hogy kényelmetlen-e neki egy ilyen helyzet.

A Fundamentát pedig azért nem kell ismernem, mert nem akarom igénybe venni. Elég, ha annyit tudok róla, hogy befizetsz pár évig, ahhoz ad az állam támogatást, talán 30%-ot. Ha én lennék a célközönség, biztos többet tudnék, szóval nem azt mondom, hogy sosem hallottam róluk, de azért ne várd már el, hogy teljesen képben legyünk, ha nincs szükségünk rá. Nem csak ez az egy cég van, 4-5 cég is kínál hasonlót, azért van az internet, hogy utána nézzünk.

Gondolom te sem vagy tisztában a fűnyíró-árakkal, ha épp nem aktuális számodra a téma.

Vagy fejből vágod-e a lei árfolyamát, mikor 20 éve nem voltál odaát? Csak mert e te logikád szerint illene tudnod, ugyanis elég ismert valuta, és sok más ember tudja az árfolyamot.

2016. nov. 2. 21:56
 7/14 anonim ***** válasza:

"Én sem tudok semmit pl. az értékpapírokról, de emiatt nem hagynám, hogy elküldjenek krumplit kapálni, mert ettől még nem leszek egy ostoba, tanulatlan ember. "

Ez oké, csak neki ez lenne a munkája.

A fundamentával nem lesz problémád szerintem. Az más kérdés, hogy mennyire leszel sikeres értékesítő.

2016. nov. 2. 23:25
 8/14 anonim ***** válasza:
Azért a Fundamentáról azt feltételezni, hogy MLM, az egy kicsit erős... :-) Még akkor is, ha nem vagy célközönség.
2016. nov. 3. 08:53
 9/14 anonim ***** válasza:
70%

A Fundamenta értékesítői hálózata MLM rendszreben működik, ez nem titok.

Viszont itt valós termék és teljesítmény van mögötte. Tehát ne számíts arra, hogy láblógatva fogsz pénzt keresni.

2016. nov. 4. 16:57
 10/14 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

2. válaszoló! Köszi neked külön!:)

3. válaszoló!

Súlyos milliókról beszélsz és devizahitelekről! Akkor joban tennéd, ha előbb utánajárnál...;) Csak hogy tudd, olyan emberek ajánlottak nekem 2007-ben devizahitelt, akik az egész életüket irodában dolgozták le 4 diplomával a kezükben, mint banki szakértő! Minden egyes nap megkeresett egy OTP-s vagy egy Providentes ügynök, hogy ajánljanak nekem devizahitelt. Mivel pénzszűkében voltam utána jártam és már akkor rájöttem hogy baromi kockázatos a deviza, főleg svájci frank alapú hitel, hiába tömtek vele elölről-hátulról a banki szakértők, a diplomások, a nagy fejesek, hogy azt vegyem fel. Nem vettem! Helyette egy forint alapút vettem fel, amit EGY OLYAN PÉNZÜGYES SZAKEMBER AJÁNLOTT, AKI ELŐTTE 4 ÉVVEL FORNETTISBE VOLT ELADÓ!!!!!!

Ez azért gondolom elgondolkodtat....

Minden oldalról azt hallottam, hogy mekkora barom vagyok, hogy a kedvezőbb (akkor még) devizakölcsönt visszakézből visszadobtam. A helyi közjegyző felolvasta a hitelszerződést a megkötéskor és minden egyes alkalommal mikor felolvasta, hogy forint alapú a hitelem, gúnyos mosolyt ejtett, majd szó szerint közölte, hogy egy idióta vagyok...

Erről ennyit. Ítélkezés megy ezerrel, nem is nézel a dolgok mögé. Ide nem infót jöttem szerezni, ami papírokon szerepel, hanem tapasztalatokat, hgy kinek mi a története!

Nem számítk semmi olyanra hogy ölembe hullik a pénz meg iylenek. :D De köszi azért neked is..

2016. nov. 4. 21:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!