Ha máról holnapra élnél gyerekkel és a főnök azért tartja vissza a fizetésed, mert fél, hogy szerdán nem mész be dolgozni, ergo a fóbiája miatt ott vagy ünnepekre 0 Ft-al, a gyerekkel és üres hűtővel, mit tennél?
Mármint munkaügyileg mit tennél? Felhívnád hétvégén a főnököt, hogy nem e meggondolta magát a fizetést illetően, vagy bemennél szerdán dolgozni, mimntha mi se történt volna, vagy, vagy? ( a család segít, nem az anyagi oldal most a kérdés.)
Annyi jó benne, hogy nem szerződés szerint 10-éig fizet, hanem hamarabb szokott. Most péntekre, azaz mára esett így a fizetés nap, így ezek szerint osztottam be a pénzt is a csekkekre, pelenkára, stb.
De mivel sürgős a munka, egésznap ezen idegeskedik és fóbiákat gyárt. Holott én meg túlzás nélkül profi vagyok a szakmában. de szóval a fóbiáival felidegesített, gyorsan dolgoztam, mert dolgozni akartam, nem vele beszélgetni, elvégre elvileg sürgős is a munka.. de az ilyen gyors, feszült habitusomra meg még jobban azt hiszi, hogy én nem akarok dolgozni. (eleinte azt szajkózta, hgy ne gyorsan dolgozzak, meg menjek ki szünetre. Szünetben meg beszólt, hogy nem e dolgozni vagyok itt, minek állok...
Holott még kora reggel azzal kezdtem, hogy túlórázni is tudok ha kell.
Mindent összevetve, nekem már nem is fóbiásnak, hanem beteg elmének tűnik.
Összevesztünk, erre hazaküld, holott én nem egyszer visszhangoztam, hogy maradok túlórázni is. és folytatja, hogy nem adja ide a fizut mert szerinte nem akarok bejönni szerdán. Holott tegnap még olyat is mondtam, hogy utálom az ünnepeket mert nekem hatalmas minusz, kiesés. (nem kellett ledolgoznunk, fizu nélküli szabi valószínű, pláne hogy teljesítmény bérezés, lehet ünnepet sem fizet..De csak jön azzal hogy én biztos nem akarok dolgozni.
Nos. Azt már lekövetkeztettem, hogy nem normális a főnök.
és belenyugodtam, hogy képes hagyni pénz nélkül gyerekkel.
De hogyan tovább?
A gyerek előtt felhalmozott tartalekot is felélted? Vagy a máról holnapra vállaltál gyereket???
Akkor már azelőtt váltani kellett volna, mielőtt teljesen kiürült a kassza...
költözés is benne volt, magyar járulékizetés, sorolhatnám, mindezt a gyermekért. plusz ugye a babacuccok, oltások, stb be volt minden osztva, kalkulálva, pontosan minden terv szerint alakult. addig míg el nem mentem dolgozni.
a bevétel alacsonyabb a kiadásoknál. pedig redukálva vannak a költségek, túlzott, egészségtelen szinten már (speciel egy egyszerű c vitaminra sincs).
de amúgy minek is kell itt ilyenekről beszámolnom?
nem éppen.
ott a kérdés "hogyan tovább?"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!