Excelt egyszerű irodai munkához mennyire kell tudni?
Diákmunkáról lenne szó, vagyis szeretnék ilyen adatrögzítőset/adatfeldolgozósat, azonban középsuliban bár jó voltam sokat felejtettem.
Word használata is érdekelne, hogy mi kell esetleg ha valaki tudja.
Ezt így nem lehet belőni.
Előző munkahelyemen voltak olyan csajok, hogy semmilyen képletet nem tudtak megírni, a riportokat KÉZZEL rakták össze. Értsd és mondd, leszűrte X telephelyet a listában, majd SZÁMOLÓGÉPPEL összeadta a számokat és kézzel beírta az összesítő táblázatba. És ezt megcsinálta 250x egymás után, mire kész lett a teljes riport. Aztán kézzel nekiállt színezni, hogy melyik telephely teljesítette a célszámokat... Erre természetesen elment az egész napja (sőt, néha kettő is). Mikor megmutattuk neki, hogy ezt 1 db képlettel és feltételes formázással nettó 5 perc alatt meg lehet csinálni majdnem sírvafakadt. (nem tudom, hogy az örömtől, vagy a felismeréstől, hogyha a főnöke rájön mennyit és mivel tököl kirúgják).
A mostani munkahelyemen ha nem tudsz vakon olyan makrót írni, ami live hálózati adatbázisból lekérdez, számol majd ppt és pdf riportot generál, amit e-mail lista alapján szét is küld név és beosztás szerint minden érintettnek akkor úgy néznek rád, mint egy leprásra.
Pedig mind a kettő "irodai munka".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!