Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogyan osszam be a fizetesem?

Hogyan osszam be a fizetesem?

Figyelt kérdés

Havi 162.000-ret keresek.

A lakber 30.000, a szamlak max. 10-12.000 forintba kerulnek. Hiteltorlesztesre 44.000 megy havonta. A mindennapi kaja kb. 2000, a dohanytermekek hetente 3000 forintot visznek el. Masra nem koltok. Most, hogy jon a karacsony, valahogyan ki kellene ra sporolnom 30.000-ret, hazautazas, ajandekok, stb. Ruhazkodasra fel eve nem koltottem, nem artana csizmat, kabatot vennem. Most 5000 forintom van, amelynek ki kellene tartania jovo hetfoig. 28.-an be is kell fizetnem egy 4000 forintos csekket. Hogy osszam be a fizetesem? Idegesit, hogy ekkora keresetbol nem jut ruhara, cipore, utazasra, szorakozasra, meg ugye egy embernek egyeb kiadasai is vannak, tisztalkodasi szerek, takaritoszerek, telefonkartyafeltoltes pl. Szeretnek annyira egyenesbe jonni, hogy hetente-kethetente kelljen a fizetesem kikerni. Elnezest az ekezetek hianya miatt, telefonrol irok. Koszonom a segitseget elore is.

Utogondolat: Valojaban decemberre kb. 60-70.000-ret kellene felretennem, mert eddig az alberletben atalanyt fizettem, es mivel bediktalos lesz, valoszinuleg kulonbozet is lesz, amit ki kell fizetni. A villanyt hasznalom nagyon sokat, vizet, gazt nem, mert ritkan fozok, es tusolas helyett furodni szoktam, kellemesebb egy faraszto nap utan.

22L

2016. okt. 24. 22:36
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

A fizetésed nem lenne rossz, ha nem lenne hiteltartozásod, de feltételezem ezt a leckét már megtanultad.

Viszont ilyen fizetés és hitel mellett napi 2000 forintot költeni ételre luxus. Mi a feleségemmel és a két, három év alatti gyerekkel havi 55.000 forintot költünk az étkezésre. Nem spórolunk, mindig van otthon zöldség, gyümölcs, hús, csoki és hasonlók. Magunk főzünk, ami minimum felezi a költségeket és minőségében is általában jobb, mint amit a céges étkezőben próbálnának rám sózni. Neked is főznöd kellene. Idő, de az idő pénz.

A dohányzás is egy nagyon költséges hobbi és semmilyen előnyöd nem származik belőle, a karrierednek is útjában állhat, kiváltképp nőként. Személyes példából tudom, hogy nehéz letenni, de muszáj rászánnod magad.

A rezsi és a lakbér jónak tűnik, bár nem tudom, hol laksz.

2016. okt. 25. 12:49
 12/19 anonim ***** válasza:
78%

2 dolgon tudsz spórolni:

1., cigi

2., kaja. Az a napi 2.000 az bődületesen sok.... 1000 Ft-ért veszel 1 kg húst, az kb elég 2 napig ebédre+vacsorára, ha kell hozzá még pár apróság, meg reggeli, akkor is az csak 2.000/ 2 nap! Rögtön megmarad havi 30.000!

2016. okt. 25. 13:44
 13/19 anonim ***** válasza:
67%

Hát a cigivel tudnál mondjuk már havonta 12 ezret spórolni, az két hónap alatt 24 ezer.

Ezt úgy mondom, hogy én is dohányzom, de én kijövök a keresetemből (pedig csak 18 ezerrel kapok többet, mint te és az utóbbi két hónapban egyedül fizettem lakbért és rezsit (120 ezer). Viszont volt olyan, hogy inkább nem vettem cigit, akármennyire is kívántam.

Vagy ha nagyon ragaszkodsz hozzá, áttérhetsz a töltésre, pl. a Camel dohány 1100 körül van és több ideig kitart, mint egy doboz cigi.

Milyen hiteled van, ha szabad kérdezni?

2016. okt. 25. 15:42
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Írták már többen, de tényleg a cigi meg a kaja az amin tudsz spórolni. 2000 ft tényleg sok egy napi kajára. Neki kell állni főzni, és ennyi. Ha minőségi, egészséges ételt akarsz, azt is meg lehet oldani olcsóban, de ha nem érdekel annyira a fehérje-szénhidrát minősége, akkor vehetsz pl. darált húst 1 kg-ot meg tésztát, paradicsomszószt, kb 1500 Ft-ból megvan 1 kg húsból bolognai, amit egy nő szerintem olyan 6-7 adagra eszik meg :D

Én még akkor is, amikor a drágább kajákból csináltam, max 500-600 forintra jött ki egy adag, de akkor csirkemellet vagy marhahúst ettem. Ha csirkecmbot, vagy sertést csinálsz, simán ki lehet hozni 300-400 forintból egy adag kaját. Mellé a reggeli vacsora szintén kb. ennyi, máris csak 1000-1200 forintnál vagy.

A cigiről meg le kell szokni.

2016. okt. 25. 17:54
 15/19 A kérdező kommentje:
Foznek, ha lenne idom. Mikor szabadnapom van, akkor azert szoktam, de sajna nem fogy el, mindig megromlik a hutoben minden, hiaba napokig eszem. A cigit toltenk szoktam. A hitel Provident, sajnos, az exem kirakott a lakasbol, ket napom volt koltozni, kethavi kauciora senki nem adott kolcson, ezert vettem fel a hitelt. Igy is majdnem utcara kerultem. Az elso valaszoloknak meg uzenem, hogy szo nelkul is maradhattak volna, neha hallgatni arany.
2016. okt. 25. 23:26
 16/19 anonim ***** válasza:
60%
és miért rakott ki az exed? csak nem viszketett odalent?
2016. okt. 26. 04:05
 17/19 anonim ***** válasza:
61%

Hogy miért rakták ki az most irreleváns.

Ahogy írták kaja cigi és kb 40000 ft a zsebedben maradhatna. havi szinten ami a fizudnak a 25%-a.

"villanyt hasznalom nagyon sokat"

Igaz nem azonnali siker ha általányon vagy de itt is meg lehetne sporolni valamennyit szerintem. PL villanyt addig használod míg abban a helységben vagy. Igaz max 1-2 ezer ft de több mint a semmi. Na meg nem pazarolsz. (persze ha pazarlásra megy)

2016. okt. 26. 07:11
 18/19 anonim ***** válasza:
Milyen beosztásban dolgozol, hogy nincs időd?
2016. okt. 26. 08:38
 19/19 anonim ***** válasza:

"Az elso valaszoloknak meg uzenem, hogy szo nelkul is maradhattak volna, neha hallgatni arany."

Akkor te is megtehetted volna. A hallgatást. Buta. Csak segíteni akartam, ha nem esett volna le. Most nézzél jól magadba...

2016. okt. 26. 17:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!