Mit tehetnék, mit csináljak, hogy választ kapjak a beadott álláspályázataimra?
15+ év munkatapasztalattal rendelkezem, életem legjobb korában vagyok. Dolgozni szeretnék, azonnali kezdéssel. Lassan már ott tartok szinte bármit, ami irodai munka, mert csak azt végezhetek egy betegség miatt.
Több,mint félezer helyre pályáztam az elmúlt másfél évben, és az esetek döntő többségében még annyit se válaszoltak, hogy: "Sajnáljuk". Ez lenne a minimum.... Ennyire nem lehetnek tuskók, neveletlenek az emberek, hogy egy nyikkot se reagáljanak. Olyan is volt, hogy napokat kellett várnom egy olyan egyszerű kérdésre: hol vannak helyileg. Az idő megy, a türelmem kezd fogyni a várakozásban.
8-nak: Írtam már olyat, hogy legyenek szívesek visszajelezni, de semmit sem ér.... Nevetséges valóban időhiányra hivatkozni, mennyi időbe kerülne egy udvarias esetleg nevesített sablon levél megírása? Kb 5-0 perc ha van 50 pályázó és nevesítik max félóra. Eza különbség a nyugati felfogás és magyaros beles..nk hozzáállás között.
Ott legalább írnak valamit, nem hitegetik, váratják az embert. Mondjuk az sem esik mindig jól és unom is már, ha véletlenül azt kapom várjak a döntésig... Hova várjak még? Dolgozni szeretnék minél előbb, lehetőleg holnaptól.
Fogalmam sincs mit tehetnék... A legjobb éveimben vagyok , a kellő munkatapasztalatom megvan, nem kellene sokat betanítgatni sem
Sosem dolgoztál HR-en.
Egyrészt, az alacsonyabb szintű állásoknál nem 50-en jelentkeznek, hanem sokszor több százan. Ilyenkor a pályázatok jó részét már fel sem bontják, úgy működik, hogy ha összegyűlik 5-6 jó jelölt, akkor behívják őket az első körben, és ha megvan a kiválasztott, akkor már nem szánnak több munkaórát a maradék rendszerezésére, kezelésére.
(én például olyan állásokra szoktam jelentkezni, amikre kevesen jelentkeznek, hiányszakma, speciális szaktudás, engem általában felhívnak legalább egy beszélgetésre, és általában meg is mondják, hogy igen vagy nem, de itt jelentkezik 2-3 ember egy állásra nagyon maximum).
Másrészt, annak sincs szerintem sokkal több értelme, amikor céges weboldalra kell feltölteni a pályázatot, és a végén az automata mindenkinek küld egy levelet, hogy bocs nem. Az jobb? Azzal előrébb vagy?
Fogd fel úgy, ha a pályázat beküldésétől számított 10 munkanapon belül nem jelentkeznek, akkor a válaszuk nem (néha persze előfordul, hogy 1 hónap múlva felhívnak, de erre nem kell építeni, ez a kivétel).
Másrészt, sokat kell pályázni, nem pedig 1-et beadni, és utána heteket várni, hogy kellesz e.
Egyébként neked mennyivel lenne jobb, ha mindenhonnan visszaküldenék, hogy nem-nem-nem? Akkor azt feszegetnéd, hogy miért nem mondják meg, hogy miért nem?
(de akár csinálhatsz saját céget is, és majd ott tartasz egy embert, aki egész hónapban ilyen válaszokat írogat, és küldözget, mert egy nagyobb cégnél simán van 200 nyitott pozíció, amire napi szinten érkezik 50-100+ pályázat)
Na, ez az! Fel se bontják.... így hogyan gondolják, hogy megtalálják az ideális embert? De komolyan??
Egyébként adtam be már fiktív életrajzot is, két diplomával két felsőfokú nyelvvel, jó zsíros fizuigénnyel, DE arra se mondtak semmit... Nem kell neki a jó szakember vagy sajnálják a magas bér odaadni? Egyébként napi szinten adok be 5-10 pályázatot. Hetente akár 25-30-at is
Mit tehetnék, tagadjak le 5-6 évet?
Te mit tennél, ha bejönne napi 20 pályázat egy állásra 3 héten keresztül?
Heteken át gyűjtögetnéd, rendezgetnéd őket, aztán mire oda jutnál, hogy az elsőt felhívod, addigra kiderül, hogy már máshol melózik?
Vagy érkezési sorrendben 2 kupacot képeznél, az érdekel és a nem érdekel oszlopot, az érdekeltekből meg rögtön elkezdenél interjút szervezni?
Te sem gondolod komolyan, hogy az elsőt választanád.
Egyébként azt hiszem minél tovább olvaslak, annál inkább látom, hogy mi a gond veled, hidd el, ezt látják a munkáltatók is. (tudom, a világ a bűnös mindenért, megváltozni semmiben nem kell)
14-esnek: Igen szétszedném kupacokra, de attól még mindenkinek visszajeleznék, mert a normális viselkedési kultúra része a konkrét, határozott viszontválasz. És, mint írtam az is jobb érzés nekem, ha tudod egy helyen nem kellesz, mintsem sokáig hetekig bizonytalanságban vagy, mert azt érzed csak húzzák az idődet, váratnak.
Másfelől: Látszik , hogy sosem voltál hasonló cipőben tehát fogalmad sincsen milyen dolog, ha közben kiadja az élete privát dolgait cím, fénykép, lakcím és életrajzi adatok. Muszáj vagyok azt feltételezni hogy egyes HR cégeket kvázi állami adathalászat miatt tartanak fent magas állami szintről irányítva, az ő éréseiket teljesítve... Miért nem tud egy munkaközvetítő olyan munkát kínálni, ami reális?
És itt nem az általuk sorolt, leközölt tucatnyi diploma + két nyelv felsőfok -amiben sok esetben még extrém nyelvek is vannak, mint svéd, cseh portugál, török. Stb.. stb...
Mondj olyanokat az ismerettségedből, akik tudják ezt a szintet! Miért hirdetnek ilyen teljesen irreális dolgokat ahelyett, hogy felmérnék a piacon szereplők tudását és ahhoz igazítanák az elvárásokat.
Szóval ez a baj HR céggel, a munkaügyi központról nem is beszélve. Ott csak közmunkát kaphatsz havi nettó 35-40-ért, ami tudod mire elég a mai világban. Semmire.
Ezek után nem értem, miért csodálkozol, ha kiakad az a hosszú ideje álláskereső, akit több tucatnyi helye levegőnek vesznek vagy olyan helyen, ahol segítséget kaphatna, ott meg nem tudnak/akarnak segíteni neki.
Ezek miatt vagyok kiakadva. Nem hinném, hogy értelmes munkaszervezéssel ne lehetne megoldani mindenkinek a választ. Vegyenek fel titkárnak, és én szívesen megoldom majd, ha ez a gondjuk.
Harmadrészt: Ha nincs munka, nincs pénz. Ergo tanulni is pénzbe kerül. Képezném maga ha 1) tudnék kölcsönt felvenni csak nincs munkám, nem vehetek fel kölcsönt sem.. Tiszta „logikus”. Akinek nincs pénze, annak eleve ne adjanak…
2) ha ha 150-240k/ félév lenne az egyetem díja, hanem pl a negyede, max fele.
Frusztrált vagyok joggal, és ha belegondolsz hasonló hercehurca után te is meg más is az lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!