Cafeteria keretösszegét hogyan érdemes összeállítani?
Bruttó 270e Ft áll rendelkezésre éves szinten, ami ugye bruttó 22,5e Ft havonta, nettóban pedig kb 15e Ft.
Hogyan érdemes összeállítani, hogy miből mennyit kérek? 8e Ft lehet elvileg az Erzsébet utalvány ez mindenképpen kellene, mert itt ahol lakom sok helyen elfogadják. A maradék 7e-t mire érdemes kérni? Inkább olyan kellene, amiből kaját tudok venni, ilyen welness dolgok nem érdekelnek,tehát gondolom a SZÉP kártya kiesik, igaz?
A munkahelyi étkeztetés az minden munkahelyen elérhető, és kérhető cafeteriában? Ez milyen kajákat takarhat?
Hát attól függ ;)
Ha sportutalványban kéred, akkor nincs semmi adó, tehát 270e Ft-ért kapsz. Ezt pedig simán el tudod adni 70-80%-on, és készpénzt kapsz, ami egyrészt likvidebb, mint az utalvány, másrészt több (merthogy ha nem adómentest kérsz, akkor 15e Ft-ot kapsz).
Az attól függ, mert Budapesten a bérleted viszi majdnem a teljes keretösszeget.
Viszont a SZÉP kártyának a vendéglátás számláját elfogadják a CORVIN CBA-ban azonnal fogyasztható élelmiszerre (értsd: tejtermék, pékáru, felvágott, befőtt stb)
Vidéken viszont szinte csak éttermekben fogadják el, esetleg néhány hentesnél. Esetleg egészségpénztári kártyára is kérhetsz, ha szoktál gyógyszert vagy vitaminokat venni (te vagy a családtagjaid)
Ne temesd a szép-kártyát, mert kajára is jó.
Nem csak melegétkezésre, bár ha szoktál ebédet rendelni a melóhelyre, a futároknál tudsz vele fizetni.
De egy csomó húsbolt is elfogadja, meg egyéb boltok is.
A sport-utalványt én hanyagolnám, de mindenki maga tudja, milyen nagy sport-őrült haverjai vannak.
Kollégákat nem kell számításba venni, hisz nekik is adott a lehetőség, ha akarnak kondi-bérletet vagy hasonlót, akkor kérnek maguknak utalványt a saját keretükből.
Én konkrétan a büdös életben nem tudnék elpasszolni 270 ezernyi sport-utalványt, az fix.
Pedig anno a z üdülési csekkel én is így bizniszeltem.
Főleg felejtsd el, ha a cégnek vannak sport-szolgáltatásai.
Nálunk pl senki nem kér sport-utalványt, mert van aerobik a munkahelyen, van masszázsbérlet, van bowling-bérlet.
NIncs véletlenül lakáshiteled?
Mert akkor a br 270 ezerből készpénzben megkapnál 267 ezret. Nekem ez van, évi 4 alkalommal kapom az utalást, és ebből nem kell adózni, csak egy egyszeri 3000 ft-os kezelési költség van évente.
Az első hozzászólást kiegészítve, ha a sportutalványt választod (pl. Puebla Plusz sportutalvány), akkor azt cserélheted bármilyen utalványra, majd akár 90%-on vissza készpénzre.
Így ha csak ilyen utalványt teszel a cafeteriaba, akkor a dolgozóid dönthetik el mire fordítják!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!