Miért mennek be az emberek betegen a munkahelyükre? Mi az értelme?
Tudod, az emberek nem szórakozásból mennek be betegen...
Tüdőgyulladással dolgoztam, a főnöknőmet abszolút nem érdekelte, majd amikor kórházba kerültem, estére pedig az intenzívre, akkor - kijővén a kórházból totál gyengén - az első mondata az volt, hogy ha nem bírod, szóljál, mert akkor keresünk mást... 7 éve dolgoztam ott akkor, soha nem voltam betegállományba, stb. Meg is mondtam neki, hogy ezt nem vártam tőle. No, és siettem leszögezni, hogy bírom... dehogy bírtam, de muszáj volt, ha a gyerekemnek enni akartam adni.
Szerencsére megmaradt a helyem, azóta is ott vagyok - most már kezd megbecsülni :-)
azért, mert ha elmegyek betegállományba akár csak 1 napra is, akkor egyből ugrik a havi bónusz, ami nettó 15e-es levonást jelent. Nem beszélve, hogy a táppénzes napokra kevesebb bér jár, szóval még több levonás. 1 hét betegállomány, és kb nettó 25 rugó ugrott a fizetésemből.
szóval magasról lesz@rom, hogy a fél céget összefertőzöm. Remélem a főnökeim otthon fognak vért sz@rni az általam bevitt vírusoktól.
Érdekes helyeken dolgoztok.
Nálunk a főnök konkrétan hazazavarja azt, aki szemmel láthatóan betegen megy be. Vagy dolgozhat otthonról, ha akar, a lényeg, hogy ne legyen ott.
Sokan féltik az állásukat, mert azt hiszik ha elmennek pár nap táppénzre akkor kirúgják őket. Van néhány szemét főnök, aki tényleg képes ilyenre. Persze ez illegális, de ürügyet mindig lehet találni.
A másik kategória pedig a "munka hőse", aki megmutatja, hogy ő milyen kemény, hogy betegen is dolgozik. Őket nagyon utálom.
Normális helyen nem nézik jó szemmel, ha valaki betegen megy be és simán hazaküldik az illetőt. Eleve aki beteg, az úgy se tud olyan hatékony lenni, mint egészségesen.
"A másik kategória pedig a "munka hőse", aki megmutatja, hogy ő milyen kemény, hogy betegen is dolgozik"
5-ös, jó, hogy ezt leírtad, mert nem értettem, miért lettem lehúzva (1-es vagyok). Nyilván azt sokan azt gondolják, hogy azért dolgoztam tüdőgyulladással, mert a munka hőse akartam lenni - pedig nem.
Egyszerűen hiába mondtam a "főnöknőmnek", hogy beteg vagyok, kiosztott egy csomó munkát (vállalkozó vagyok, nem igazán van betegállomány, nem úgy, mint alkalmazottként, s muszáj volt megcsinálni) és mivel valóban nem lehet olyan hatékonyan dolgozni (ráadásul fizikai munkát kellett végeznem), ezért még segítséget is hívtam. Ennek ellenére úgy megerőltettem magam, hoghy másnap reggel vért köhögtem. kórház, estére intenzív, kórház után első mondata a főnöknőmnek, mint írtam: ha nem bírod szólj, keresünk mást (magyarul kirúg, ha az előbb nem lett volna érthető. Tudom, hogy legfontosabb az egészség, le is vontam a következtetést, de egyedül nevelem a gyerekem, nem engedhettem meg magamnak, hogy kirúgjon. Ja, és nem zárt térben dolgoztam - tehát nem betegítettem meg senkit.
Na, lehet lehúzni :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!