Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Felmondási időm alatt miért...

Felmondási időm alatt miért kellett volna okt 15-én dolgoznom ha okt 31-ln már nem leszek alkalmazott?

Figyelt kérdés

Van reális magyarázat arra miért várta el volna a barom főnököm hogy okt 15-én bemenjek dolgozni?

Okt 15 áthelyezett munkanap okt 31-ét dolgozzuk le előre. De én felmondtam felm időmet töltöm és okt 31-én már nem leszek alkalmazott, a felm idő lejár okt 19én.

Akkor mit kellett volna ledolgoznom előre? Azt a napot amikor már eleve nem leszek dolgozója a cégnek?

Azért írom hogy „kellett volna” mert közöltem a főnökkel hogy nem megyek be ne is álmodjon. Jött a szokásos fenyegetés hogy akkor majd a kilépőpapírok meg az utolsó fizu nem kerül kiadásra. Mondtam neki hogy hajrá, ha akar egy munkaügyi pert a nyakába csak tessék. Erre bekussolt és eltakarodott.

Csak nem értem: létezhet reális jogszerű ok ami miatt dolgoznom kellett volna egy olyan napon amikor nem vagyok már alkalmazott?

2016. okt. 16. 10:31
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

"s finom modorral találsz munkát gyorsan"

Már van munkám. Mert azt se mondtam hogy nincs, csak azt nem kezdek egyből ahogy innen kilépek.

Ne gondolj ne költs hozzá olyat ami le se írtam.

Van meló szerződéssel kutyatökével csak épp dec 1-es kezdettel.

Addig meg pihi. Rámfér.

2016. okt. 16. 11:13
 12/21 anonim ***** válasza:
85%

nem érdekel, mi az oka a távozásodnak, az se, mennyit voltál szabin.

Én arra válaszolok, amit kérdeztél.

15-e munkanap, jogszabály alapján. Ha nem mész be, az nem szabi, hanem igazolatlan távollét, annak minden következményével.

A többi nem érdekel, ez a hivatalos, ennyi.

2016. okt. 16. 11:36
 13/21 A kérdező kommentje:

[link]

megjött a válasz itt (is).

azt mondják amit én is, dettó.

okt áthelyezett munkanap okt 31 helyett mely munkanap értelmszerűen csak azok esetében értelmezhető akiknek okt31-én is dolgozniuk kellett volna.

Aki okt 31-én nem dolgozna annak okt 15-én se kell.

konkrét példák:

valaki szabit kér okt 31- re az automatikusan érvényes okt 15re

valaki részmunkaidős és hétfőnként nem dolgozna (okt 31 hétfő) annak most szombaton se kellett

akinek a mukaviszonya okt 31-én már nem áll fenn (felmondás)

annak értelemszerűen okt 15 se munkanap

(Dr Benedek L munkajogász)

nekek volt igazam

2016. okt. 16. 12:40
 14/21 anonim ***** válasza:
52%

ez a link nulla...

20 éve csinálom, volt éppen elég ellenőrzés is, ami rendben találta, szóval én perelnélek szépemn, és legyen nagy a pofid.

2016. okt. 16. 12:54
 15/21 anonim ***** válasza:

valaki szabit kér okt 31- re az automatikusan érvényes okt 15re

ótvar nagy marhaság.

2016. okt. 16. 12:54
 16/21 A kérdező kommentje:

" szóval én perelnélek szépemn"

Ühüm. Hogyne. 1 nap miatt...

Sok sikert.

2016. okt. 16. 12:58
 17/21 A kérdező kommentje:

"20 éve csinálom,"

persze.

ez a szokásos atomtudós vagyok ha az kell gyk-s kamu.

2016. okt. 16. 12:59
 18/21 anonim ***** válasza:
77%
A hülyéknek miért van ekkora önérzetük?!
2016. okt. 16. 13:44
 19/21 anonim ***** válasza:

" A kérdező kommentje:

" szóval én perelnélek szépemn"

Ühüm. Hogyne. 1 nap miatt...

Sok sikert."

Nem kell perelni! Egyszerűen igazolatlanra veszi az adott napot, nem fizeti ki, nem fizet utána TB-t, és ha nem tetszik a kérdezőnek, akkor pereljen ő.

2016. okt. 16. 14:05
 20/21 A kérdező kommentje:

"nem fizeti ki, nem fizet utána TB-t" mondjuk azt magasról

leszarom ha 1 napot nem fizet ki meg az 1 napos tb-t is leszarom, kit érdekel csak szabaduljak végre erről a mocskos helyről.

1 nappal kevesebb fizu? mindegy csak menjek már.

2016. okt. 16. 15:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!