Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Munkába állhatok az előző...

Munkába állhatok az előző munkahelyi kilépő papírjaim nélkül? Van valami módja?

Figyelt kérdés
Előző munkahelyem nem adja ki a papírjaimat,viszont mihamarabb munkába kellene állnom. Nem tudom meddig fogok még szórakozni az előző munkahelyemmel, de már így sem sok pénzem maradt...
2016. okt. 15. 23:56
 1/5 TR75 ***** válasza:
56%

Az előző munkahelyed az utolsó nap után makszimum 5 nappal ki kell adja a papírjaidat, ellenkező esetben a munka törvénykönyve szerint jogot sértenek.

(A munkaviszony felmondással történő meg-

szüntetésekor legkésőbb az utolsó munkában töltött

naptól, egyébként legkésőbb a munkaviszony meg-

szűnésétől számított ötödik munkanapon a munka-

vállaló részére ki kell fizetni a munkabérét, egyéb

járandóságait, valamint ki kell adni a munkaviszony-

ra vonatkozó szabályban és egyéb jogszabályokban

előírt igazolásokat.)

Szerintem, ha már megvan az új munkahelyed, beszélj velük, hogy mit tehetsz, esetleg megkérheted őket, hogy segítsenek ezt elintézni (nekik igazából egy telefon, hogy ugyan, adják már ki a papírokat).

2016. okt. 16. 00:21
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

MInden további nélkül munkába állhatsz. Nyilatkozol, hogy nem adtál le tartozás-igazolást, tb-kiskönyvet, ennyi.

Gondold végig, mennyien állnak munkába úgy, hogy nem léptek ki sehonnan, párhuzamosan van két munkahely... őket is be tudjuk léptetni :)

2016. okt. 16. 07:44
 3/5 anonim ***** válasza:
78%

Ennek semmi akadálya nem lehet, maximum egy, a szakmáját, és a jogszabályokat nem ismerő ügyintéző.

Abban az esetben, ha a dolgozó nem hoz előzményt az előző munkahelyéről, akkor írásban, büntetőjogi felelőssége tudatában kell nyilatkoztatni, hogy van-e munkabérből letiltandó tartozása, és hogy mettől meddig állt fenn munkaviszonya, és melyik cégnél.

Innentől kezdve a felelősség a dolgozóé, ha valótlan adatokat közöl.

Az előzményeknek tulajdonképpen csak a munkabér letiltások továbbfolytatása miatt van igazán jelentősége. :)

2016. okt. 16. 08:56
 4/5 anonim ***** válasza:
78%
... és ahogy a 2. válaszoló írta, létezik többes jogviszony, aminek pontosan az a jellemzője, hogy egy időben több, különböző helyen van munkaviszonya az illetőnek. Ilyen esetben pedig egyáltalán nincs "előzmény". :)
2016. okt. 16. 08:58
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Én is így kezdtem a mostani munkáltatómnál, nem volt semmi probléma ezzel. Megkötöttük a szerződést úgy is, hogy csak később küldték a papírokat.
2016. okt. 16. 12:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!