Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Jogom van-e a szabadság...

Jogom van-e a szabadság módosítását írásban elkérni? ÉS ha nem kapom meg a szóbeli közlést semmibe venni (nem hallottam) és az íráshoz ragaszkodni?

Figyelt kérdés

Kötelessége –e a munkahelynek egy hónapokkal korábban kért és engedélyezett szabi módosítását írásban közölni a dolgozóval annak kifejezett kérése esetén?

A szitu annyi hogy még áprilisban kértem és kaptam szabit (írásban) most októberre. A főnök kettő nappal a szabi előtt zéró indokoklással a szabit lefújta. Ehhez joga van.

De ahhoz is van joga hogy ezt ne írásban közölje csak szóban?

Jogom van-e azt mondani hogy csak akkor vagyok hajlandó tudomásul venni a módosítást ha írásban megkapom? A szó elszáll, a kutya se bizonyítja hogy én egy szóbeli közlést hallottam-e. Azt mondom nem hallottam és mit tehet. Az írás az konkrét. Ha nincs írás úgy veszem a szóbeli közlést nem hallottam és megyek szabira ahogy tervezett volt.

Az egész dolog nyitja az hogy én erre az októberi szabira utazást közöttem le fizettem be, mely most elúszik. Az Mt alapján ilyen esetben teljes munkáltatói kártérítést köt ki, a cég fizetheti az elszállt utazásom. Nem vagyok naiv, a cég önszántából egy fillért se fog fizetni.

Én meg nem hagyom, jogi útra terelem a dolgot. Ehhez viszont az kéne hogy bizonyíthassam hogy egy áprilisban kért szabit kettő nappal a kezdete előtt módosítja a cég. Erről szólna a szabi módosításáról szóló papír. Ezt a cég is tudja ezért nem hajlandó kiadni.

De a kérdés: ha nem adja írásba és meg csak írásos közlést vagyok hajlandó elfogadni (mert ehhez jogom van!) akkor mi a helyzet?

nekem ott az írásban engedélyezett szabi még áprilisból. De nincs módosítási közlés írásban! tehát ami bizonyítható hogy szabin lehetek októberben. És ha tényleg elmegyek szabira mit tesz a cég ha jogi útra viszem? Mit mond majd? Hogy nem mehettem volna? De nincs erről papírja így ezt nem mondhatja… míg arról hogy mehetek arról meg van papír…

2016. okt. 15. 08:55
 1/1 anonim ***** válasza:
Haver, kezdesz unalmas lenni, ez a kamu kèrdèsed már volt
2016. okt. 15. 23:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!