Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Így van esély, hogy felvesznek...

Így van esély, hogy felvesznek iskolába tanítani?

Figyelt kérdés

30 éves nő vagyok, tanárszakos végzettséggel, de eddig (a kötelező gyakorlatokon kívül) nem tanítottam iskolában, mert kellett a pénz, hogy a párommal felépítsük az életünket (lakás, gyerek, autó...), ezért elmentem multikhoz kb. kétszer annyi fizetésért (nyelvszakos tanár vagyok, csak a nyelvtudás kellett ezekhez a munkákhoz).

Most otthon vagyok a kisbabánkkal, 2,5 év múlva szeretnék visszamenni dolgozni, akkor már 32,5 éves leszek. Úgy döntöttem hogy elég a multis melókból, amiket csak a pénzért csináltam, most már tanítani szeretnék. Férjemnek nincs ellenére, ő jól keres, nem éheznénk akkor sem, ha tanári fizetést kapnék... Hiányzik az iskola hangulata, a gyerekek, a tudat hogy valami hasznosabb dolgot csinálok, minthogy egy multi cég adatbázisait töltögetem fel...

Viszont nem tudom, ilyen előzmények után kellek majd sulikba? 32 éves leszek, mire újra munkába állnék, és a diploma óta nem tanítottam... Mondjuk magántanítványaim voltak, de inkább felnőttek.

Úgy tudom, az iskolák előnyben részesítik a tapasztalattal rendelkező tanárokat, illetve ha kezdőkről van szó, akkor az egyetemről frissen kikerülteket.

Szerintetek van rá esély, hogy 32 évesen vágjak neki a tanári pályának egy iskolában?

Elsősorban tanárok válaszára lennék kíváncsi, de természetesen minden véleményt szívesen olvasok. :)

2016. okt. 11. 10:13
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok biztató választ! :)
2016. okt. 12. 07:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!