Így van esély, hogy felvesznek iskolába tanítani?
30 éves nő vagyok, tanárszakos végzettséggel, de eddig (a kötelező gyakorlatokon kívül) nem tanítottam iskolában, mert kellett a pénz, hogy a párommal felépítsük az életünket (lakás, gyerek, autó...), ezért elmentem multikhoz kb. kétszer annyi fizetésért (nyelvszakos tanár vagyok, csak a nyelvtudás kellett ezekhez a munkákhoz).
Most otthon vagyok a kisbabánkkal, 2,5 év múlva szeretnék visszamenni dolgozni, akkor már 32,5 éves leszek. Úgy döntöttem hogy elég a multis melókból, amiket csak a pénzért csináltam, most már tanítani szeretnék. Férjemnek nincs ellenére, ő jól keres, nem éheznénk akkor sem, ha tanári fizetést kapnék... Hiányzik az iskola hangulata, a gyerekek, a tudat hogy valami hasznosabb dolgot csinálok, minthogy egy multi cég adatbázisait töltögetem fel...
Viszont nem tudom, ilyen előzmények után kellek majd sulikba? 32 éves leszek, mire újra munkába állnék, és a diploma óta nem tanítottam... Mondjuk magántanítványaim voltak, de inkább felnőttek.
Úgy tudom, az iskolák előnyben részesítik a tapasztalattal rendelkező tanárokat, illetve ha kezdőkről van szó, akkor az egyetemről frissen kikerülteket.
Szerintetek van rá esély, hogy 32 évesen vágjak neki a tanári pályának egy iskolában?
Elsősorban tanárok válaszára lennék kíváncsi, de természetesen minden véleményt szívesen olvasok. :)
kozigallas.hu-n elég sok tanári állás van, ebből én arra következtetek, hogy lehetőség van.
Nem vagyok tanár, de nem érzem lehetetlennek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!