Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Élnétek, dolgoznátok így?

Élnétek, dolgoznátok így?

Figyelt kérdés

mennyire vonzó nektek a digitális nomád életmód? Azaz: csak egy laptop és internet kell a munkádhoz, tehát abból az országról és olyan helyszínől (pl egy kávéző, egy park, a saját nappalid) dolgozol ahol akarsz. Így bejáratod a világot is (ha akarod) és közben dolgozol, pénzt keresel. Ha tudnád, hogy élj így, bevállalnád?

légyszi írj kort, nemet.

2016. okt. 9. 09:54
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem marha sok ember dolgozik otthonról, én és a munkatársaim is megtehetik, de 99%-ban mindenki bejön az irodába, legalább pár órára.

Amúgy én nem is értem, még egy kifejezetten jó fizetés mellett sem engedheti meg magának azt az embert, hogy ezen a héten xy városban alszok valahol és éttermekben kajálok, a következő héten átutazok zx városba és ott megint keresek szállást, kifizetem, stb. Ez nekem inkább menekülésnek tűnne valami elől és nem olyannak, mintha egész évben vakációznék.

2016. okt. 9. 11:47
 12/21 A kérdező kommentje:

egyáltalán nem szánalmas - az lenne a fura, ha mindenki ugyanarra vágyna!!

Viszont én pl. 3 hónapig éltem Pesten, pár percre a családomtól és a régi barátaimtól, úgy, hogy így dolgoztam, szóval nem KELL utaznod ha így dolgozol.

2016. okt. 9. 11:49
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

Ha kollégáid is vannak, akikkel együtt kell dolgozni, ez nagyon rossz. Nincs semmi kapcsolatotok, rontja a munkát. Van nálunk is ilyen ember, kb. heti egyszer, ha bejár, de olyan jellegtelen alak a többségnek,a maradék ember meg ki nem állhatja.

Én sokkal jobban élvezem, hogy bemegyek az irodába, megismertem pár nagyon kedves kollégát, eltelik a nap és jó itthonra hazajönni pihenni, a folyamatos ittohn levéstől egy idő után megzakkannék. De oké, tegyük fel, hogy tudsz utazni is. Most az mire jó, hogy ülsz x órát egy hotelben/kávézóban valahol a világban és dolgozol? Tökjó persze, mész aztán kicsit várost is nézni, de az nekem nem kikapcsolódás, hogy előtte/utána még dolgozni kell.

2016. okt. 9. 12:07
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

Nem lenne kedvem a sipalyan/ tengerparton stb. dolgozni.

Dolgozzon helyettem mas a cegnek, en meg hadd szorakozzak kozben, az az igazi kiralysag.

Laptoppal nyaralni meg szar. Nem tudod elvezni a szabadsagot, mert nem is pihensz rendesen. Es dolgozni se tudsz rendesen, mert nem arra koncentralsz. Felmegoldas.

2016. okt. 9. 12:17
 15/21 A kérdező kommentje:

Érdekes, köszi a válaszokat, ebbe sose gondoltam még bele erről az oldalról!

Én egyelőre élvezem, hogy 5-6 országban élek egy évben és nem kell előre szabit foglalnom, ha el akarok menni valahova. Amúgy meg arra vannak a hétvégék, hogy akkor nem dolgozol, hanem felfedezed az adott országot. Na meg minden nagyvárosban megvannak a helyi digitális normád közösségek :)

2016. okt. 9. 13:04
 16/21 anonim ***** válasza:
45%

Igen es olyan is a szakmam, hogy ezt a kesobbiekben megtehetem:)

20n

2016. okt. 9. 21:40
 17/21 anonim ***** válasza:

Kutatás fejlesztésben ezt nehéz kivitelezni. Szükség van heti 2-3 napra, amikor konzultációt tartunk. Heti 2-3 nap otthonról is megoldható. Sőt, gyakran hatékonyabb, amennyiben tiszta a feladat leírása.

Mégis vannak cégek, akik ezt tiltják. Azzal érvelve, hogy nem megbízható a munkavégző. Én pl egy 8 órás fejlesztést átlagosan 2-2.5x gyorsabban tudom megoldani otthon, a saját irodámban. Ehhez kell egy extra szoba,ami munkahelynek minősül számomra. Tervezői CAD programoknál szintén ezt látom, hogy munkahelyen nehezebben haladnak, mint saját irodában.

Ugyanakkor előttem szóló jól mondta, szakmája válogatja, hogy ez lehetséges-e.

2016. okt. 10. 06:49
 18/21 anonim ***** válasza:
48%

Kesz vicc...ha valaki leirja, hogy 20n es hogy olyan a szakmaja ami otthonrol is vegezheto rogton lepontozzak es privikben irjak h lakasos prosti es hogy ugy konnyu -.-"

Egyebkent meg szakma alatt konyvelest ertettem :D

(16-os voltam)

2016. okt. 10. 18:00
 19/21 anonim ***** válasza:
100%
Külföldön való dolgozásnál 8órát ledogozom és utána mehetek szabadon bárhova - simán! És ezt fizetik is? Most indulok!
2016. okt. 11. 20:24
 20/21 anonim ***** válasza:

Igen, otthonról dolgoznék szívesen, akár minden nap, túlórapénzért szombaton vagy vasárnap is néha.

Ez abból fakad, h szeretem amit csinálok.

Nekem is csak internet + laptop kell hozzá, de a cég, ahol dolgozom ezt nem támogatja.

2016. okt. 13. 12:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!