Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért nem találok pályakezdő...

Miért nem találok pályakezdő informatikus állást? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

Az elmúlt időszakban elkezdtem körbenézni az online meghirdetett informatikai álláslehetőségek között, de sajnos több mint 50 hirdetés átnézése után sem találtam olyat, amelyhez elegendő lenne a tudásom.

- A legtöbb helyen legalább 1-2 szakmai tapasztalatot várnak el. Ami számomra pályakezdőként ugye nem megvalósítható.

- Erős angol nyelvtudást vagy ne adj isten német/szlovák/francia nyelv ismeretet kérnek. Angol nyelvet tanultam, és alapszinten meg is értem, de ez a legtöbb helyen kevés.

- Rendszer, vagy programozói nyelv specifikus pozíció olyan területen, amelyet nem ismerek/részben ismerek vagy nem az én világom.

- Végső soron ezek kombinációja fordul elő sokféleképpen.

Saját készségeim:

Webfejlesztés alapszinten (PHP, HTML, CSS, JS, SQL), illetve mostanában ASP.NET-el is foglalkozom önképzés céljából.

Alap szinten rendszergazdai feladatokat is eltudok látni, de ezekből annyi tudásom van, mint amennyit az iskolában megtanítottak.

Viszont tanulékony vagyok! Hajlandó vagyok új rendszerekkel megismerkedni, bizonyos területeken továbbképezni magam a munkavállalás céljából.

Ezekkel a feltételekkel nem találtam olyan pozíciót ahol helyt tudnék állni és ahol a feltüntetett elvárásoknak eleget tennék.

Kérdésem tehát annyi, hogy azért nem találok számomra betölthető állást, mert ez a tudás amivel rendelkezem, az informatika világában kevés, vagy tényleg ennyire válogatósak a cégek, hogy ilyen kemény feltételek szabnak meg?

(Utóbbit csak azért nem értem, mert elvileg ezt nyomja ezerrel a média, hogy nincs informatikus.)

A válaszokat előre is köszönöm!

ui.: Személyes infókat szándékosan nem osztottam meg (hol tanultam, hol lakom, végzettség pontos megnevezése, stb.)

Ezekre privát üzenetben szívesen válaszolok annak akit érdekel!

Előbbi esetén, mit lehetne tenni?

A válaszok

2016. szept. 29. 08:17
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Mutassunk egy céget?? Ezért kell Budapesten Informatikát tanulni. 35-en vagyunk a csoportban 34-en SZAKMAI helyen dolgoznak! Csináltál egy OKJ-t a bajai főiskolán, angol tudás nélkül és irreális elvárásokra hivatkozol. Te beteg vagy.
2016. szept. 29. 17:04
 12/18 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó!

Nem tudom honnan szedted, hogy bajàra jàrtam, de megnyugtatlak ezt most rosszul képzelted. :)

2016. szept. 29. 19:59
 13/18 A kérdező kommentje:

"Irreàlis elvàràsokra hivatkozol"

Nem hivatkozom semmire, úgylàtszik nem sikerült értelmezned a szöveget! :)

"Te beteg vagy"

Köszönöm jól vagyok, csak azt sajnálom, hogy ilyen értelmiségi emberek fordulnak meg ezen az oldalon. Büszke lehetsz, hogy összetudtàl rakni egy ennyire értéktelen, építő jellegűnek közel sem nevezhető kommentet.

Arról nem is beszélve, hogy légből kapott dolgokra hivatkozol. :)

Nem baj, ezzel csak magadat minősíted.

2016. szept. 29. 20:10
 14/18 anonim ***** válasza:

Informatikusokat nagy tömegben jó fizetésért nálunk csak multik foglalkoztatnak. Következésképp alap a jó angol nyelvtudás. Azért én nem fikázlak, mert tudom, hogy a legtöbb főiskolán már alapfokú nyelvvizsgára is a kezedbe nyomják a diplomát, szóval ez sok diplomásnak sem adott. Viszont sürgősen kezdj el az angolra gyúrni.

Na meg, amit már korábban is leírtak többen, önképzés.

Amúgy az IBM pl. felvenne, ha átmész az alap angol telefonos interjún. Viszont ezzel a tudással max. 1st levelre jutnál be nettó 150.000-ért.

Nézd meg a saját honlapjukat, nem nagyon hirdetnek fejvadászon keresztül.

2016. szept. 29. 21:49
 15/18 anonim ***** válasza:
72%

Milyen irreális elvárásokról beszélsz?

Ember, remélem nem bántalak meg vele, de te nem vagy informatikus! Ezt jobb ha tudatosítod magadban.

Elvégeztél valami noname sulit, angolul nem tudsz, nincs gyakorlatod, a tudásod pedig alapszintű HTML, CSS, JS, SQL. Ember, ez körülbelül a középszintű érettségi tananyaga.

Ha tudnál egy nyelvet normálisan (legyen az PHP vagy C#), akkor legalább minimális esélyed lenne állást találni. Persze, akkor is kellene legalább egy középfokú angol és valami referenciamunak, de ez így eléggé felejtős.

Mellesleg, nem a cégek fogalmaznak meg irreális elvárásokat, hanem a te tudásod irreálisan kevés. Ennél egy érdeklődőbb 13-14 éves többet tud informatikából.

És igen nagy a hiány informatikusokból, akik legalább egy nyelvet tudnak normálisan. Téged mégis milyen munkára vennének fel? Csinálj egy alapszintű weboldalt HTML-el és CSS-el? Középszintű infó érettségi feladat.

"Viszont tanulékony vagyok! Hajlandó vagyok új rendszerekkel megismerkedni, bizonyos területeken továbbképezni magam a munkavállalás céljából."

Hát, akkor hajrá, képezd magad!

Tanulj meg normálisan angolul és tanuld meg normálisan vagy a C#-t vagy a PHP-t, különben marad a gyár vagy a közmunka, esetleg egy vidéki iskola rendszergazdai állása.

Ez most így lehet kemény volt, de igaz.

Sok sikert!

2016. szept. 29. 23:25
 16/18 anonim ***** válasza:
0%
Nekem mesterszakos ELTE infos diplomával is 1 év volt mire találtam állást. Azt is persze havi 80-ért. Meg a szakmai gyakorlatnal is trükközni kellett.
2016. okt. 1. 04:29
 17/18 anonim ***** válasza:

Hirdesd meg magad ,hogy weboldalt ,webáruházat készítesz ,olcsón. Meg vannak oldalak ahol hirdetnek munkát és lehet ajánlatokat tenni ki mennyiért vállalja el.Ezt csináld 1-2 évig és lesz gyakorlatod,referencia munkáid és felvesznek valahová webfejlesztőnek. De lehet nem is akarsz akkora már alkalmazottként gürcölni.

Mindenhol azt harsogják hogy óriási hiány van ,szóval ha ez igaz akkor biztos hogy lesz melód elöbb utóbb .

2016. okt. 20. 17:37
 18/18 anonim ***** válasza:
0%

Azért van ekkora hiány informatikusokból, mert az egyetemen nem tanítanak meg semmiből sem igazán programozni csak alapszintű tudást adnak a FOSZK és BSC is.

Az angol nyelv egy nagy probléma, sehol nincsen normális angol oktatás az országban és az egyetemen és a középiskolában sem. Sajnos én ezt tapasztaltam.

MEGOLDÁS:

- Azt javaslom neked ha szeretnél megtanulni angolul játszanod kell olyan játékokkal, amiben nagyon sok a szöveg, főleg a szövegértelmezés. S ne használj Magyarítást semmihez sem. Hanem szótárazd ki.

Ezt azért tedd, mert mivel kínlódsz a szavak megtanulásával és mondatok szerkezetével ezért előbb-utóbb sikerül megjegyezned mondat kapcsolatokat és kifejezéseket.

Ajánlott játékok: Elder Scrolls III: Morrowind, Deus Ex, Fallout New Vegas, Quest for Glory V, Jagged Alliance 2;1.13 patchal

Nézz filmeket: eredeti nyelven, előbb felirat nélkül, aztán felirattal szokd a szövegkörnyezetet és érezd a hangsúlyt ahogy a szereplők beszélnek.

Főleg Sorozatokat nézz eredeti nyelven és ha teheted igen hangosan!

Ma már sok helyen nem kérnek diplomát informatikusként.

Látom hogy szeretnél előrébb jutni az életben, azt javaslom, hogy ne kapd be mindenbe.

Előbb tanuld meg a C++ nyelvet és programozz azon, majd a JAVA-t és ezt tanuld és csinálj magadnak programokat, legyen sikerélmény.

Az időd nagy részét aktív angol tanulásra és programozásra szánd.

Rajta és hagyd a HTML, PHP-t a JAVA nyelven jóval többet kereshetsz és nagyon ritka és hiány van belőle. A kezdő Full Stack (front-end/back-end fejlesztő) JAVA fizetés 600.000ft ma Magyarországon.

Rajta kezd el még ma!

"Akkor tudsz igazán jól angolul, ha már álmodni is angolul álmodsz."

Skyrider (Full-Stack fejlesztő)

2022. jan. 3. 22:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!