Miért nem kapok állást pályakezdő informatikus nőként Budapesten informatikai területen? Miért utasítják vissza az állásra jelentkezéseimet, amikor értek ahhoz, amire jelentkezem?
- Hol végeztél?
- Windows, Linux esetleg *BSD netalántán Solaris rendszereket ismered?
- Sql ismeretek?
- Tudsz valamilyen alapszinten programozni? (PHP, Perl, python?)
- Tudsz -e smtp, imap, www, ftp, vpn, ldap szervert üzemeltetni?
- Vannak -e speciális ismereteid? (Cluster, virtualizáció, snmp stb?)
Ismerős a helyzet én is informatikus vagyok 4 hónap munkaviszonnyal még gyakorlatilag pályakezdőnek számítok. A legtöbb álláshírdetésben feltételként van min 1-3 év gyakorlat. Én is értek ahhoz amire jelentkeztem, tudok alapszinten több nyelven programozni (php, html, C++,, C#, Pascal) ismerme az Oracle rendszert, az SQL-t, Windows és Linux rendszereket is ismerem rendszert is ismerem.
Sok helyre adom be a pályázatot van ,ahol már fél éve válaszra se méltattak, interjúra párszor behívnak, de van olyan hely ahol interjú után több mint fél évvel se böfögtek vissza semmit. Azt mondták, majd értesítenek azóta is hívnak vissza. Az is ritkaság, h visszajeleznek ,h köszönjük, de nem önt választottuk. Ennyit pedig szerintem mindenki megtehetne. Persze indoklás sosem volt ,h miért nem. Biztos a gyakorlat hiánya, de ha nem vesznek fel sehová nem is lesz soha.
Mellesleg az előző munkahelyemről ( önkormányzatnál rendszergazda) is indoklás nélkül tettek ki még próbaidő alatt, és külön megkérdeztem, h a munkámmal volt baj? Nem, Velem volt baj? Nem. Rosszul csináltam valamit? Nem. Akkor meg miért? Csak, nem kell megindokolni. Aztán még kibökött annyit a jegyző ( a főnököm), h szerinte ez a munka nem nekem való. De ha egyszer hiba nélkül és jól el tudom végezni akkor ez mit számít? Meg, h nem elégít ki ez a munka. És? arra ott a barátnőm.
Na igen, az az x év gyakorlat a kedvenc elvárási pontom egy álláshirdetésben...
Jó, jelenleg dolgozom, de nettó 65-ért adminisztrációt... ami csak annyiban informatika, hogy írógép helyett számítógép van már minden irodában...
Na várjál te most informatikus vagy vagy mi a szösz?
Mert aki "főleg multimédiás dolgokat tanult" az nem informatikus. Az informatikus az, aki azokhoz ért, amit az első hozzászóló felsorolt.
Ha multimédiát tanítottak neked, akkor inkább kéne érteni a photoshophoz, a videóvágáshoz profi szinten, stb. Ez viszont nagyon más munkakör, mint a rendszergazda és társai. Ilyennel filmesekhez, fotósokhoz, tvsekhez kell jelentkezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!