Mennyit keres egy Pénzügyi és számviteli ügyintéző (OKJ)?
OKJ az középfok, diploma a felsőfok.
Nekem nincs olyan végzettségem, de pénzügyi és számviteli asszisztens vagyok Budapesten egy multinál.
Jelenleg 182 a nettóm, plusz havonta egy huszas cafetéria.
Első hülyeségeket beszél, teljesen inkompetens a témában.
A lényegre térve, Te sem értesz többet a dolgokhoz, de legalább kérdezel.. (Amúgy ha ezt a pályát akarod választani a google használatát bekéne tanulni..)
Kezdjük az elején.
FOSZ az egy felsőfokú szakképzés, felsőfokú szakképzettséget igazoló papírt ad. Az egyetem/fősuli ad normális felsőfokú végzettséget.
A pénzügyi és számviteli ügyintéző az OKJ. Ebben a kérdésben az, hogy "Pénzügyi és számviteli ügyintéző" sima OKJ, vagy FOSZ, vagy emelt szintű OKJ keretében került elvégzésre nem érdekel senkit. (Munkaadó)
Jobb esetben könyvelni fogsz, és ennyi. Magasabb, diplomát követelő munkaköröket úgysem tudsz velük betölteni.
Maga a fizetés sok mindentől függ, vidéken nem ritka a nettó 80-120-as kategória.
Budapesten inkább nettó 140-150 fölött(tapasztalattal), és egyre nagyobb NY felé.
Pár év könyvelői gyakorlat után megéri az E.V. és akkor annyit keresel amennyit bírsz dolgozni.
Arra visszatérve, hogy a FOSZ kevesebbet érne egy OKJ-nál hülyeség! Pontosan ellentétes a dolog, mivel magasabb, mint bármilyen OKJ. A gyakorlatban meg a tudás számít itt.
Magával a szakmával könnyű munkát találni, nagyvárosban.
Köszi a válaszokat!
Itt az van h emelt szintű, nem középszintű.
Ezért érdekelt volna.
Célom még nincs, tisztában vagyok vele mi a fosz, mégis minden foszkot végző ismerősöm közmunkás. Hopp. Én meg mindenhnnan azt hallom h a pénzügyi és számviteli ügyintéző k**-rva jósokat ér. OKJ-s. Köszi a válaszokat! Visszanéztem pár régebbi kérdést, ott az volt, hogy mindenki olyan 120-de volt aki megkereste a 270et is. Valósíágtartalma nem tudom mi, de reálisnak gondolom azt a 170-180 körülit, amivel még én is megbarátkoznék. Köszi mégegyszer.
Pár év könyvelői gyakorlat után megéri az E.V. és akkor annyit keresel amennyit bírsz dolgozni.
Ügyintézőivel nem lehet ev, könyvelés tevékenységgel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!