Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Nektek munka mellett hogy jut...

Nektek munka mellett hogy jut időtök minden másra?

Figyelt kérdés
22 éves vagyok, nem rég kezdtem dolgozni teljes munkaidőben, napi 9 órát. Most jöttem rá hogy igazából emellett nagyon nem sok mindenre jut időm. Gondoltam mielőtt felvettek ide hogy lesz időm edzeni, barátnőzni, haverokkal lenni stb. Például leakarom tenni angol felsőfokút is de egyszerűen nincs időm. A rendszer a rossz vagy én vagyok túl kényelmes?
2016. szept. 27. 23:15
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem hinném, hogy a kérdező túl kényelmes lenne, az, hogy hazamész, alszol, eszel, nem élet, csak szükség. Itt sincs gyerek, de van, hogy munka mellett nincs idő főzni se, mosni se, minden felgyűlik szabadnapra, amikor elvileg pihenni kéne. Plusz, nekem a hobbim nem pusztán hobbi, hanem az az életem, ha nem tudom csinálni, megőrülök.
2021. jún. 4. 19:05
 12/12 anonim ***** válasza:

Alapvetően túl sok a munkaidő a világunkban. Nem jól van ez így 8 óra is rengeteg, csak megszokjuk, elfogadjuk mert látszatra mindig így volt már. Van aki szereti a munkahelyét, bár ez a kevesebb. A többség ha tehetné, inkább nem menne dolgozni, ha úgy is fizetnének. Eleinte unalmasnak tűnne, hiányozna az elfoglaltság(nem a munka), de az elfoglaltságra hamar akadnak dolgok, spontán. Akkor hagyhatnánk a dolgokat spontán lenni, mert olyankor minden jó. Elég hobbink lenne, jutna minden napra reggeltől estig, sőt mindent lelkesen csinálnánk, nem utasításra. Nem lenne az a sok értelmetlen egojátszma, amik miatt néha, még a munka után sem vagyok szabad.(amennyiben leköti a figyelmem a munkahelyi szitu, a munka után is)

Végülis nem a 8 óra munka a sok, hanem a lelketlenül töltött idő a sok. Elméletileg mindenki ki tud ebből jönni(így vagy úgy), ha nagyon akarja. Ha az élete múlna rajta mindenki megoldaná így vagy úgy, azt a helyzetét ami miatt kvázi szenved. De ha nem múlik az életem rajta,(nem vagyok közvetlen életveszélyben), akkor ha nem változtatok, az azért van mert az az a helyzet ami éppen van, nem olyan nagyon rossz nekem, hogy változtatni kellene, nem pedig azért mert nem megoldható, mert ha az életem függ tőle, nagyon gyorsan megoldanám. De nem oldom meg, mert ezek szerint ráadásul akarom is azt hogy legyen, mert ha nem akarnám, akkor is megváltoztatnám simán mert a boldogság felé törekszek elvileg.

Mégis panaszkodnak, ez arra mutat hogy egy részünk akarja a szenvedést, egy részünk ellenzi, pl. aki panaszkodik az egyúttal ellenzi az adott dolgot, de egy másik részem akarja hogy úgy maradjon. A kettő közül valamelyik győz, de hogy kinél melyik fog, azt nem lehet tudni.

2023. máj. 8. 11:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!