Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Informatikában (programozó)...

Informatikában (programozó) hogy lehetne külföldi melót szerezni magyar diplomával?

Figyelt kérdés
Úgy értem... mit és hol kellene elvégezni, hogy külföldön is elfogadják? Vagy elég a tudás, a papír nem sokat ér? És ha kell a papír, akkor elég a berettyóújfalui végzettség (csak példaképp) amiről kb senki sem tud de ugyan úgy oktat meg papírt is ad , vagy a "neves" budapesti egyetemet kell kijárni?

2016. szept. 22. 00:46
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Nekem is hasonló a dilemmám. HA felvesznek a codecool-ba (bár nem mondják nyiltan, 33 évesen már kevés az esélye, ahogy hallottam) én annak mennék neki első körben, aztán majd munka mellett, ha van erőd és kedved, levelezőn/estin egy diplomának...
2016. szept. 22. 15:15
 12/19 anonim ***** válasza:

A Codecool azt írta, hogy nem leszek hátrányban úgyhogy gondolom te se és amúgy is a Codecool-nak a munkaképes emberek képzése a feladata. Nem olyan mint az Egyetem, hogy elvégzed aztán lesz veled ami lesz nem a mi dolgunk.

Mert hát mi kell a cégnek? A korod vagy a tudásod? És mi van akkor ha nem látszik meg rajtad a korod? :D Apám 50 évesen fiatalabbnak nézett ki mint egyes mai 30 évesek például.

2016. szept. 22. 15:56
 13/19 anonim ***** válasza:

Másrészt direkt megemlítettem, hogy amire elvégezném 30 felett lennék de azt mondták, hogy nem baj és hogy nem vagyok hátrányban.

Persze a programozás nem való mindenkinek.

Én nevetve elüldögélek egy pc előtt 12-15 órát is.

Ugyanakkor ezt nem mindenki bírja ki nap mint nap.

A bezártság, az ülés nem mindenkinek való. Úgyhogy szerintem mindig lesz nyitott hely infósoknak. Például nekem a régi osztálytársaim egy oldalt se tudtak legépelni szenvedés nélkül, nekik 1 óra informatika is sok volt. És meg egész órán gépeltem. Arra akarok kilyukadni, hogy nem mindenkinek való a PC-s meló.

2016. szept. 22. 16:00
 14/19 anonim ***** válasza:

8-as vagyok:

Magyar piacvezető cégnél vezetek egy 25 fős fejlesztői részleget, leírom, amit én tapasztaltam.

Körülbelül SENKIT nem érdekel a diploma, ha van helyette tudás. Diploma is csak a tetejéről ér valami (BME, Óbudai egyetem (ex-kandó), ilyesmik és nappali), szóval az ilyen levelezőket meg kisebb főiskolákat pláne nem nagyon érdemes. :( (Sokéves tudás mellé nyilván jók lehetnek, hogy legyen azért papír róla, de eladni nem fognak.)

Ehhez képest a Codecool egy tisztán gyakorlati, valós tudást ad, szerintem nagyságrendekkel hasznosabb szigorúan fejlesztői szemszögből.

2016. szept. 22. 23:59
 15/19 anonim ***** válasza:

Most nem azért de akár szakmunkás suli akár Egyetem én azt vettem észre, hogy egykutya. Mindegyik csak azzal foglalkozik, hogy meglegyen a papírod és kész. Azzal nem hogy olyan tudásod is legyen ami jó a piacon illetve ami mellett állásod is lenne. Persze lehet, hogy ez csak a hazai oktatás szintje miatt van így, nem tudom.

UTOLSÓ:

Szóval a Codecool az jó választás.

És az nem baj ha egy fejlesztő csak 31-32 évesen áll munkába mert előtte mással foglalkozott?

2016. szept. 23. 08:30
 16/19 anonim ***** válasza:

Ha ért hozzá, akkor nem, nem gond, el fog tudni helyezkedni. :)

Ha nem ért és nem is érdekli az egész, csak azért vált, hogy hallotta, hogy így lesz gazdag, akkor a motivációjával lehetnek gondok, ami meg a hozzáértését is befolyásolni fogja.

2016. szept. 23. 11:49
 17/19 anonim ***** válasza:

Miért ezzel gazdaggá lehet válni?

Én azt hallottam, hogy csak 2X vagy 3X keres jobban a programozó mint egy átlagember.

2016. szept. 23. 12:05
 18/19 anonim ***** válasza:
Mellesleg engem az érdekelne, hogy Japánban hogy lehet programozóként munkát tanulni. Illetve hogy hány év tapasztalat kell hozzá?
2016. szept. 23. 12:20
 19/19 anonim válasza:

Kedves Kérdező!

párom C++ programozó. Ő kezdetben a BME-re járt gyerekkora óta programozott, de ott hagyta, mert kapott egy jó állás ajánlatot. Ez még M.o.-n volt, az az állása szerintem mérhetetlenül rosszul fizettet, pont azért, mert kezdőnek számított és nem volt diplomája, tehát otthon számít a végzettség. Otthon lehúzott 3 évet most Barcelonában vagyunk, jobb a pénz de szerintem nem éri meg. Szóval igenis számít a diploma, vagy legyen azzal egyenértékű tapasztalatod valami kezdő munkahelyen, okj-s papír nem ér semmit szerintem, viszont lehet diplomád, ha nem értesz az egészhez akkor cseszheted, tehát ha nem vagy jó szakember.

2016. szept. 26. 11:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!