Informatikában (programozó) hogy lehetne külföldi melót szerezni magyar diplomával?
A Codecool azt írta, hogy nem leszek hátrányban úgyhogy gondolom te se és amúgy is a Codecool-nak a munkaképes emberek képzése a feladata. Nem olyan mint az Egyetem, hogy elvégzed aztán lesz veled ami lesz nem a mi dolgunk.
Mert hát mi kell a cégnek? A korod vagy a tudásod? És mi van akkor ha nem látszik meg rajtad a korod? :D Apám 50 évesen fiatalabbnak nézett ki mint egyes mai 30 évesek például.
Másrészt direkt megemlítettem, hogy amire elvégezném 30 felett lennék de azt mondták, hogy nem baj és hogy nem vagyok hátrányban.
Persze a programozás nem való mindenkinek.
Én nevetve elüldögélek egy pc előtt 12-15 órát is.
Ugyanakkor ezt nem mindenki bírja ki nap mint nap.
A bezártság, az ülés nem mindenkinek való. Úgyhogy szerintem mindig lesz nyitott hely infósoknak. Például nekem a régi osztálytársaim egy oldalt se tudtak legépelni szenvedés nélkül, nekik 1 óra informatika is sok volt. És meg egész órán gépeltem. Arra akarok kilyukadni, hogy nem mindenkinek való a PC-s meló.
8-as vagyok:
Magyar piacvezető cégnél vezetek egy 25 fős fejlesztői részleget, leírom, amit én tapasztaltam.
Körülbelül SENKIT nem érdekel a diploma, ha van helyette tudás. Diploma is csak a tetejéről ér valami (BME, Óbudai egyetem (ex-kandó), ilyesmik és nappali), szóval az ilyen levelezőket meg kisebb főiskolákat pláne nem nagyon érdemes. :( (Sokéves tudás mellé nyilván jók lehetnek, hogy legyen azért papír róla, de eladni nem fognak.)
Ehhez képest a Codecool egy tisztán gyakorlati, valós tudást ad, szerintem nagyságrendekkel hasznosabb szigorúan fejlesztői szemszögből.
Most nem azért de akár szakmunkás suli akár Egyetem én azt vettem észre, hogy egykutya. Mindegyik csak azzal foglalkozik, hogy meglegyen a papírod és kész. Azzal nem hogy olyan tudásod is legyen ami jó a piacon illetve ami mellett állásod is lenne. Persze lehet, hogy ez csak a hazai oktatás szintje miatt van így, nem tudom.
UTOLSÓ:
Szóval a Codecool az jó választás.
És az nem baj ha egy fejlesztő csak 31-32 évesen áll munkába mert előtte mással foglalkozott?
Ha ért hozzá, akkor nem, nem gond, el fog tudni helyezkedni. :)
Ha nem ért és nem is érdekli az egész, csak azért vált, hogy hallotta, hogy így lesz gazdag, akkor a motivációjával lehetnek gondok, ami meg a hozzáértését is befolyásolni fogja.
Miért ezzel gazdaggá lehet válni?
Én azt hallottam, hogy csak 2X vagy 3X keres jobban a programozó mint egy átlagember.
Kedves Kérdező!
párom C++ programozó. Ő kezdetben a BME-re járt gyerekkora óta programozott, de ott hagyta, mert kapott egy jó állás ajánlatot. Ez még M.o.-n volt, az az állása szerintem mérhetetlenül rosszul fizettet, pont azért, mert kezdőnek számított és nem volt diplomája, tehát otthon számít a végzettség. Otthon lehúzott 3 évet most Barcelonában vagyunk, jobb a pénz de szerintem nem éri meg. Szóval igenis számít a diploma, vagy legyen azzal egyenértékű tapasztalatod valami kezdő munkahelyen, okj-s papír nem ér semmit szerintem, viszont lehet diplomád, ha nem értesz az egészhez akkor cseszheted, tehát ha nem vagy jó szakember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!