A CNC programozó technológus, vagy a CNC eszterga és CNC megmunkáló központ kezelője képzést érdemes inkább elvégezni külföldi munkavállalás céljából?
De a fémipari technológiát is kell hozzá ismerni és azt az ilyen tanfolyamokon nem tanítják. (általában)
Nézd meg hogy mit is takar a tanfolyam valójában)
Sok a végzett ember (középsuliban szakmaként sokan szereznek esztergályos szakmát), de azzal mehet az ember gombot nyomkodni minimálbérért, de van aki ahhoz is hülye vele. Ami számít az a tapasztalat és valós tudás! Szűrik rendesen: próbanap van, odaállítanak és csináld. Általában a 2-4.óra körül hazaküldik az embert mert kiderül hogy nincs tudás.
Az a tudás kb semmi amit a suli ad, arra építeni kell, tanulni mellé, szeretni, különben bedarál. A programozás nem csak számítógép, beraknak gépet állítani is, felügyelni a gombnyomkodókat.
5év tapasztalat felett állnak szívesen szóba az emberrel és nyelvtudással lehetőleg. Párom megpróbálta, 4év tapasztalattal még csak 1500-2000körül kapott volna, kapott ajánlatokat de nem fogadta el inkább maradtunk és megszerezte a főiskolán a következő szintet (mérnökin, tanfolyammal kinevetnek mert ott kb a lényeget tanítják!), így 300körül keres itthon, de szeretni kell, 2-3 váltóműszak mindenhol, néha kapkodós és precíznek kell lenni, egy-egy munkadarab 10-100ezres, ha elcseszi, valami nagy baj van (összetörné pl a gépet) akkor a fizetéséből vonják! Van felelősség, volt olyan kollégája aki legyártott egy drága sorozatot úgy hogy nem mért pontosan, mínuszos lett a hónap vége... Még ő fizetett a főnöknek a kirúgás mellé. Nagy pénz a suli és nem könnyű, előképzettség nélkül esélytelen a programozó suli! Amennyibe mennek a tanfolyamok, annyiból alaptudást szerezz és arra lehet ráépíteni tanfolyamot (cad-cam tanfolyam már jó, de ugye ahhoz tudás kell, aki érettségire ad ilyet azt nem szabad komolyan venni). Sajnos én is másik olyan szakmában vagyok amiben ha nincs előképzettség/területileg kapcsolható szakma már vagy önszorgalomból megtanult dolgok, akkor semmit nem ér.
Az iskoláknak nincs kapacitása minőségi oktatást adni, a szakközepek, gyakorlati helyeket biztosítani, az jár jól aki magának keres ilyet és vállalják őt. Párom példája hogy ő önszorgalomból tud sokmindent, vele együtt végzett szakközépben a haverja, ugyanott vannak és hatalmas a különbség köztük, a haver elbulizta-csajozta és ma meg is látszik.
A lényeget úgy értsd: a minimumot hogy tudják hogy mik kb ők, de sokszor azt se, beszedik a pénzt és ennyi. Főleg amikor könyv sincs, papírok, lapok mindenhol max, email-be küldött prezik. Én most vagyok állami okj-n, katasztrófa! Semmi használhatót nem kaptam eddig, pedig intenzív tanfolyam, tehát a lényeget kéne tényleg amire lehet építeni, alapot adni, azt tanítani ami kellhet, pedig érdekel a dolog, szeretnék nagyon tanulni, de a tanárok a saját életükről mesélnek ami nem releváns a szakmához pl a gyereke mikor született, egyszer összekeverte a rendőrség stb. tépem a hajam!
A páromnak ezt 12óráért ajánlották, 8ért megérte volna, de 12ért kevesebbnek érezte, főleg hogy én akkor még nem tudtam volna kint munkát szerezni igazán. Most ismét felmerült, ha nem lesz normális a mostani hely, akkor jó eséllyel kimegyünk, mert már 5év tapasztalata megvan.
Ha jó a tanár akkor viszont jól fogsz járni! Sok múlik rajta! Én az első szakmámat imádom, olyan tudást kaptam amire bőven lehet építeni, nem kopik mert maradandó élményként tanultunk, de a mostani egy katyvasz és hiába van előképzettségem, semmi jó, van amit mi javítunk ki hogy nem úgy van...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!