Mit gondoltok, idegenforgalomban ( főleg szállodaipar érdekel) vagy a kereskedelemben dolgozzak?
Felsőfokú végzettséggel, két nyelvvizsgával, kereskedelmi tapasztalatokkal, B kat. jogosítvánnyal rendelkezem.
Eddig területi vezető szerettem volna lenni, de olyanokat olvastam, hogy heti hat napban kell 12-14 órákat dolgozni állandó jelleggel, persze a bérezés nem rossz.
Én szeretném, ha életem is lenne a munka mellett, talán ez érthető.
Az idegenforgalomban is ennyire kihajtják az embert mondjuk középvezetőként?
22 éves vagyok, nem tudom fiatalnak számítok-e.
Szállodában kapsz reggelit/ebédet/vacsorát. Szóval otthonra nem kell túl sokat főzni.
Egy budapesti 4 csillagos szállodában ahol dolgoztam, a főállású pincérek a munkaidő lejárta után többnyire mehettek el. Jött a váltás. Persze ha volt valamilyen rendezvény, szilveszter akkor előfordulhatott, hogy tovább maradtak, de a nettó 400k+-os fizetéshez képest nem sok.
De ehhez be kell kerülni a szállodába, ami úgy sikerülhet, hogyha elvégzel egy ezirányú OKJ-t vagy egyetemet és elmész egy szállodába pincér gyakornoknak. Lehetőleg legalább egy négy csillagosba, de az 5 csillagos sem annyira nehezebb, mint amit elvárnál.
"Ez azért nem így van.... Gondolj csak bele. Egy építészmérnök sem tud maltert keverni, mert ő neki nem ez a dolga...(lehet tud, de azt nem az egyetemen tanulta) Ő megtervezi a házat és kiadja a feladatokat, amiket a szakemberek tudni fognak, hogy hogyan csinálják."
Ok. Akkor jobban tudod, mint én aki 5 éve dolgozik különböző szállodákban és egyszer nem találkoztam olyannal aki csakúgy egyetem után műszakvezető lett.
A példád meg rossz. Azt megtervezi, hogy mennyi az anyagköltség, de a szakember átvágja a palánkon azzal kapcsolatban, hogy egy alap kiöntése mennyi idő, hogyha nem ért hozzá. Főleg ha napibérben vannak a munkások.
Amúgy sem hasonlíthatod a vendéglátást máshoz. Máshol működik, hogy beülsz a főnöki székbe, de itt nem. Tekintve, hogy te is dolgozod ugyanazokat, mint az újonc. Terítesz, termet rendezel, kiviszed a kaját, felveszed a rendelést, stb.
Ahol gyakornok voltam volt egy nagyszerű F&B menedzser. A második évben elment és hoztak helyette egy... Hát ne mondjam mit. Kb mindenki kiröhögte, hogy ez hogy jutott el idáig. Te is ilyen akarsz lenni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!