Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Költsem el a pénzemet vagy ne?

Költsem el a pénzemet vagy ne?

Figyelt kérdés
Nyár elején elhatároztam, hogy elmegyek diákmunkára mert kell új telefon. Jelenleg most is dolgozom, suli mellett is és ahogy gyűlik a pénz, elkezdtem sajnálni. Olyan nehezen kerestem meg és sajnálom elkölteni...Maradna ugyan valamennyi de az mégse ugyanaz..
2016. szept. 14. 20:48
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Telefonra nem érdemes költeni...
2016. szept. 14. 20:54
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Na végre rájöttél, hogy ilyen baromságokra kár költeni.
2016. szept. 14. 21:09
 3/11 anonim ***** válasza:
57%

Ugyanakkor 100-150e Ft-al mást nem fogsz tudni kezdeni, mint hogy elköltöd valamire, mert ez igazából nagyon kevés pénz. Szóval vagy nézegeted a bankszámládon, és örülsz magadnak, hogy van egy kis pénzed, vagy veszel belőle valamit. Utóbbi esetben arra figyelj, hogy olyasvalamit vegyél, ami olyan lehetőségeket nyit meg előtted, amik eddig nem voltak. Saját laptop, ha még nincs. Bicikli. Robogó. Festőállvány. Csillagászati távcső. Bármi, ami lehet, hogy változtat az életeden.

Ha ilyet nem tudsz, akkor vegyél belőle valami élményt. Nyaralj egyet belőle (jövőre :P) a barátoddal/barátnőddel, vagy menj el egy külföldi fesztiválra. Utazz el Amszterdamba és füvezz a haverokkal.

Szóval szerintem igenis költsd el, csak ne telefonra, mert ha elég volt hozzá egy nyár, hogy már ne akard annyira, akkor felesleges arra kidobni a pénzt.

2016. szept. 14. 21:20
 4/11 anonim ***** válasza:

Ismeős a helyzet. Én is gyüjtögettem erre-arra, hogy nekem az nagyon kell. Mikor meglett a pénz, sajnáltam elkölteni.:D

Olyan is volt, hogy addig sajnáltam a pénzem, mig egyszerre elköltöttem az egészet. :d

2016. szept. 14. 21:55
 5/11 anonim ***** válasza:
Ha el is költöd ne telefonra költsd, legalábbis ne az egészet. Pontosabban olyan dologra költsd el, amit utólag nem fogsz megbánni, ha ez éppen egy telefon, akkor az sem gond, de jól gondold át előre. Én is sokszor úgy vagyok vele, hogy addig szeretnék nagyon bizonyos dolgokat, amíg nincs meg, de miután megvan, már nem is annyira érdekes.
2016. szept. 14. 22:59
 6/11 anonim ***** válasza:

Attol fugg mennyi penzed van. 30-40.000-et nem rossz okostelefonra kolteni.

De ha egesz nyaron dolgoztal akkor 100-150.000-et amit nem realis csak telefonra kolteni.

Mondjuk az is hozzatartozik a tortenethez, hogy en anno 175.000-et koltottem csorokent egy iPhonera - ballagasi penz - es utana tobb penzt hozott be, hogy hasznalhattam.

2016. szept. 14. 23:49
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Tanulj belőle nyelvet, az legalább még vissza is hozhatja az árát.
2016. szept. 15. 00:25
 8/11 picoka92 ***** válasza:
100%
Ugyan mar miert kellen elkolteni? Most komolyan a 150.000ft nem olyansok penz h ne koltse el? Akkor cak annak van millios megtakritasa aki nyert a lotton, vagy politikus? Ugyan mar. Igy megy a sok kicsi sokra. En is itt kezdtem. Azota 2milliom van. Ez 10ev zsebpenz es 2ev munkaviszony gyumolcse. Igau volt benne egy teli szezon ausztria is. Meg mindig nem szandekozom elkolteni, van mar gyerekem jo mindig ha van tartalek. Gyujtogess csak ha ennyire nem.tudod mire koltsed.
2016. szept. 15. 14:32
 9/11 A kérdező kommentje:
A nyelvtanfolyam nem rossz ötlet, igazából ha megvenném a telefont akkor maradna még arra is, csak akkor meg pénzem nem lenne :DD
2016. szept. 15. 17:34
 10/11 anonim ***** válasza:
Nyelvtanfolyam, egyéb önképzés, vagy utazás. 150-ből már elég széles a paletta, Európán belül 4-7 napra kb bárhova elmehetsz, vagy kijön két hétvégi városlátogatás, mondjuk egy Barcelona-Róma kombó, a világlátás meg fontos dolog.
2016. szept. 17. 13:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!