Mi abban a poén ha egy vezető szándékosan rosszul valósít meg dolgokat?
Pl. van egy dolog, amin ha javítana, akkor nagyobb bevétele lehetne, de ő nem teszi meg és nem is adja ki senkinek feladatnak.
Ha szólsz neki, csak legyint, hogy jó ez így.
Konkret pelda?
Lehet jobb otlete van.
Konkrét példa? Ez egy fiktív példa lesz.
Pl. van egy élelmiszerboltod, amiben gyümölcsöt, zöldséget is árulsz. De ezeket nem egy helyen tárolod, ami logikus lenne, hogy a vevő meg tudja találni, hanem szanaszét a boltban rendezetlenül.
Amikor megkérdezed az eladót, hogy hol találod a krumplit, akkor ő odabök egy olyan szintű választ, hogy a joghurtok itt vannak.
Szerintem szimplán nem ért hozzá.
Egyébként úgy értem, hogy pl gyümölcsöt megveszi 100 ft-ért, szerez számlát 200-ért, elkönyveli, hogy meg-
romlott, leírja mind a 200 ft-ot veszteségnek, eladja
pálinkának 80 ft-ért...
De ez csak egy hirtelen példa volt :)
Egyáltalán nem biztos, hogy hülye a főnök. Lehetnek az átalakításának olyan járulékos költségei, amiről nem tudsz. Adminisztráció, szabályzói vagy törvényi előírások, stb.
Én műszaki területen dolgozom. Ha van egy elgépelés egy használati utasításban, többnyire nem javítják, mert újra kellene vizsgáltatni az egész dokumentációt, ami milliós tétel. És ez csak egy példa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!