Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Muszáj szakmát végeznem, hogy...

Muszáj szakmát végeznem, hogy dolgozhassak?

Figyelt kérdés

Már letettem az érettségim,nagyon jól sikerült. Most felvettek egy kétéves szakmára,de még nem iratkoztam be és igazából már nincs kedvem hozzá. Külföldre (elsősorban Ausztriában) szeretnék munkát vállalni,mivel jó a német nyelvtudásom. Eladói,vagy valamilyen takarítói állást szeretnék,de nem tudom,hogy szakma nélkül mehetek-e.

18/Fogva

2016. aug. 30. 17:38
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Amúgy azt kell megnézni, hogy hol akarsz lenni 5-10 év múlva. Most elkezded a takarítást és nincs szakmád. Mint írtad nincs kedved tanulni. Ha most nincs, hogy épp végeztél a középsulival, szted lesz mondjuk 3 év múlva kedved. (elárulom, ha az embere egyszer abbahagyta nem nagyon akar visszamenni) És valaki jól leírta fentebb: most lehet, hogy itthoni fizetéshez képest milyen sok az 1000 euró, de az nagyon elmegy kint. Azért a minimál kint is se olyan hú de jó.

DE csak megkérdem, hogy te 5 év múlva mit szeretnél csinálni?

"Itthon is meg lehet élni,ha benyalsz néhány embernek."

Nem igaz. HA az ember olyat választ akkor igenis meg lehet élni. Ma volt munkatárammal beszélgettünk és mondja, hogy hát azért ő sem keres annyira sokat. ÉS itt jegyezném meg, hogy a magyar átlag 2x-sét keresi 2-3 év tapasztalattal.

2016. aug. 30. 20:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!