Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Muszáj szakmát végeznem, hogy...

Muszáj szakmát végeznem, hogy dolgozhassak?

Figyelt kérdés

Már letettem az érettségim,nagyon jól sikerült. Most felvettek egy kétéves szakmára,de még nem iratkoztam be és igazából már nincs kedvem hozzá. Külföldre (elsősorban Ausztriában) szeretnék munkát vállalni,mivel jó a német nyelvtudásom. Eladói,vagy valamilyen takarítói állást szeretnék,de nem tudom,hogy szakma nélkül mehetek-e.

18/Fogva

2016. aug. 30. 17:38
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:

18/F*

Bocs ;DDD

2016. aug. 30. 17:40
 2/11 anonim ***** válasza:
96%

Ne sértődj meg, de ismét egy iskolából kipottyant semmirekellő életjövőjét olvashatjátok fent.

Nem akarok semmi se lenni, végeztem egy érettségit, amivel nem lépsz előre (ugyan is nem tanulsz tovább vagy nem akarsz), nem értesz semmihez, és nagy pénzt akarsz keresni, mert jó a német nyelvtudásod, és mindegy milyen munka, csak valamilyen legyen, az se baj ha kukás vagy, az is jó, azért is sokat fizessenek. Csak szólok, hogy itthon is meg lehet élni. Aki gyármunkás, meg takarító, meg kukás, az sosem fog, azt felejtsd el. Márpedig itt a GYIK -en mindenki hasonló munkakörben eszi a kefét.

Mi volna, ha végre kitalálnád, hogy mit szeretnél csinálni életed végéig SZÍVESEN? És mi volna, ha elindulnál abban az irányban? Mert tulajdonképpen itt most ez hiányzik. Az se baj, ha te a rendet szereted, és a tisztaságot, akkor el kell menni takarítónak. Nincs ezzel se semmi baj, hidd el ilyen is van. De ez a valamilyen munka legyen vagy akármi, ebből fel kéne nőni.

2016. aug. 30. 17:50
 3/11 A kérdező kommentje:
És arra nem is gondolsz,hogy munkára és pénzre van szükségem,mivel pénzügyi problémáink vannak? Egy szakmát később is el tudok végezni. Nem igaz,hogy nem lehet a kérdésre.
2016. aug. 30. 18:20
 4/11 A kérdező kommentje:
És igen,megsértődtem. Semmirekellő vagyok,csak azért,mert nem segélyből akarok megélni. Ja,és nem élet végéig akarom csinálni,csak addig,amíg nem javul a helyzet anyagilag. Szerintem világosan megfogalmaztam a kérdést. Ha kötekedni akarsz,menj a kocsmába.
2016. aug. 30. 18:31
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Sértődj meg, kit érdekel?

Hosszú távon mi a jobb megoldás? Jól ismerem az ilyet, nem fogsz 10 év múlva sem szakmát végezni. Kint a kezedbe esik a nagy lóvé, és mind el is cseszed, mert rádöbbensz, hogy léptén-nyomon több van az itthoni viszonylathoz képest. Haza felé úton venni kell mindenkinek valami szuvenírt, majd haza jössz annyi pénzzel, hogy éppen vissza tudj menni, meg azt az egy hetet ki tudd itthon bekkelni.

Picit több munkavállalót szállítottam Ausztriába, Németországba, Belgiumba, Hollandiába, mint te. Mindenki jól él kint, akinek szakmája van, perfekt német és nem kell lakbért fizessen (pl.: háznál lévő betegápolók). Ja, van egy kivétel, a ku*vák, azokból is kijutott bőven. Hasonló, korod béli gyerekek mind elszórakozták a lóvét, nem az életüket alapozták meg, jól tudom, jól láttam, jól látom.

Azt is jól tudom, hogy mindenki úgy indul ki, hogy neki lakbért majd úgysem kell fizessen. Nem hát, majd ingyen tartanak.

Mindenki 3500 Eurot remél, majd kinn rádöbbennek az 1000 Euros fizetésre, a beígért 1500 helyett.

Jó szórakozást kívánok a kintlétedhez. 1 év múlva majd azért nézz rá erre a kérdésedre, és írd le, hogy 1 év múlva mire vitted. Mert az tény, hogy 1 év múlva itthon sem fogod vinni semmire, de kint 5 év múlva is mosogató maradsz.

Nem járok kocsmába.

2016. aug. 30. 18:52
 6/11 A kérdező kommentje:

Ne általánosíts. Nem vagyok olyan,mint a többi ember,hogy szórjam a pénzt,mint a cukrot. Megtanultam takarékoskodni.

De egyébként legyen igazad. Itthon is meg lehet élni,ha benyalsz néhány embernek. Én nem várom,hogy az ölembe hulljon a pénz,nem költök szuvenírokra. Ambíciózus ember vagyok. Egyébként nem érdekelnek a narancssárga borítékos,fideszes demagóg szövegek,amelyek maradásra buzdítanak,mert állítólag itthon is meg lehet élni.

2016. aug. 30. 19:37
 7/11 anonim ***** válasza:
Érettségivel itthon nem lehet megélni, azt egy szóval sem mondtam. De kint sem.
2016. aug. 30. 19:39
 8/11 anonim ***** válasza:
Majd rádöbbensz.
2016. aug. 30. 19:40
 9/11 anonim ***** válasza:
50%

#2 ló**ra se megy a szakmával.. nekem 2 is van, sokba fájt.. tudom is végezni, mégse vesznek fel.. pedig hiánymunkának volt/van beállítva mind a 2 szakmám.

Kérdező:

nem, nem muszáj. Érettségivel elmehetsz betanított munkára. pakolhatod a krumplit, javíthatod a raklapot, lehúzhatod az ágyneműt.

2016. aug. 30. 19:55
 10/11 anonim ***** válasza:

"És arra nem is gondolsz,hogy munkára és pénzre van szükségem,mivel pénzügyi problémáink vannak?"

Őőő...

"Most felvettek egy kétéves szakmára,de még nem iratkoztam be és igazából már nincs kedvem hozzá."

Te igazából azért nem akarsz tanulni, mert lusta vagy hozzá.

2016. aug. 30. 20:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!