Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Építész vagyok, havi nettó...

Építész vagyok, havi nettó 100 000 forintot keresek, érdemes lenne elmennem targoncásnak?

Figyelt kérdés
Úgy hallottam akár nettó 150-et is megkeresnek, az máris 50%-os fizetésemelés lenne, ennyit megérne a a targoncás képzés és vizsga.
2016. aug. 26. 12:10
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
26%
legtöbb mérnök állás rosszul fizet. jobban járnál a targoncás melóval. attól hogy valaki megcsinál valami diplomát nevesincs egyetemen nem fog jól keresni automatikusan
2016. aug. 26. 15:15
 12/16 anonim ***** válasza:

Te hol élsz?

Ha időd engedi, keress rá mérnöki fizetésekre.

Az egyik legjobban megfizetett meló ebben az országban.

Targoncás egy gyárban lehetsz, műszakban. Nem kell lenézni, de ez egy fizikai munka, nem az agyadat kell használni közben, és tök jó a szakmunkásnak 150 ezer, de ennél többet ne nagyon várjon.

Egy mérnök nálunk 300-ról indul, és ebben a szakmában van előrelépés. Lazán, ismétlem lazán megkeres br 500-700 ezret, ha már van megfelelő tapasztalata, és jó szakember. Multinál (nálunk) rengeteg vezetői pozíció van. Sok-sok csoportvezető, irányító van, nem viccelek, ha azt írom, országos szinten több száz van csak az én munkahelyemen.

Ha br 500 alatt keresnek, ne keljek fel innen.

Ha meg tényleg tervező lesz az emberből, egy építész vállalkozóként ma a csillagos ég a határ. Nem tudom, mikor épült utoljára ennyi új ingatlan ebben az országban.

Jó világ van most a tervezőkre, kivitelezőkre, épületgépészekre, mérnökökre, földmérőkre, kőművesekre, ácsokra, stb.

Az építőipar minden területén olyan pörgés van, ami a rendszerváltás óta itt nem volt.

Mutasd meg nekem, hogy ezt hogy érheti el valaki targoncásként.

2016. aug. 26. 17:19
 13/16 anonim ***** válasza:

12# Te hol élsz? Gondolom Bp vagy nyugati megyeszékhelyek. Kíváncsi lennék a kérdezőre is hol él.

Felénk (Szolnok) amit írsz nem nagyon lehet észre venni.

2016. aug. 26. 20:32
 14/16 anonim ***** válasza:

Meglepődve olvasom az utolsó válaszod.

Hajdú-Biharban élek, egy multinál dolgozom.

Viszont van olyan kollégám, aki nap mint nap Szolnokról jön vonattal, mert ott semmi lehetőség nincs.

Iparváros volt, leépült, tény.

Csoda, hogy itt még vannak munkahelyek.

Amit írsz, Pest vagy Dunántúl, ennél csak jobbak lehetnek.

Felénk egyébként sok munkahely létesül az utóbbi években, konkrétan a 8 általánost végzettek is mehetnek valamelyik gyárba betanított munkásnak, és nem ám minimálbérért. Most is hirdetnek, mindig épül valami új üzem. Meg rengeteg új lakás.

2016. aug. 26. 20:42
 15/16 anonim ***** válasza:

Azt persze hozzáteszem, hogy az önkormányzatnál dolgozó ismerősöm valóban alig keres valamit.

Pedig diplomája van. Kb. mint a kérdező.

Ő szociális osztályon dolgozik, nem tudom a pontos nevét, de diplomával ő sem nagyon kap 100-nál többet.

Nem dolgoznék az állami szférában, egyszerűen nem éri meg.

De egy ilyen végzettséggel, mint ami a kérdezőnek van, nem is kell. Nem is értem,hogy kötött ki a legalja helyen.

2016. aug. 26. 20:44
 16/16 anonim ***** válasza:
53%
Nem tudom mit kell így csodálkozni, az önkormányzatnak elég a diplomád, aztán elevickélsz ott nettó százért, nem is ér sokkal többet, amit csinálsz. Van akinek ennél többre vagy képessége, vagy akarata, kitartása, ereje, mersze stb. nincs. Azoknak ez tökéletesen megfelel. Ne gondoljuk már azt, hogy csinált egy ilyen diplomát és akkor már önmagában ettől mindenféle jó helyekre alkalmas lesz. Egyeseknél még az is csoda, hogy egyáltalán bárhol alkalmazzák őket.
2016. aug. 27. 01:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!