Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Egy állásinterjún mi a legfont...

Egy állásinterjún mi a legfontosabb?

Figyelt kérdés

Kezdjük szépen az elejétől.

Tanuló vagyok, kiskorom óta a számítógép világában élek, így nem meglepő, hogy ezt a pályát szeretném választani. A baj csak az, hogy rohadt nagy munkaerőhiány van, amit nagyon erőszakosan próbálnak pótolni. Emberek járják az iskolákat informatikus növendékeket "toborozva", már TV-ben is adják azt a baromságot. Szóval most minden elveszett lélek megtalálja "élete munkáját". Hogy mi ezzel a baj? Az, hogy olyanok is informatikusnak fognak tanulni, akiknek marhára nem kéne... Mindenki megy programozónak, meg rendszergazdának, mert az olyan jól fizet...

Azok az emberek pedig, akik tényleg szenvedéllyel és hozzáértéssel csinálnák azt meg nem kapnak munkát. Azon tengődtem, hogy vajon mi számít igazán egy állásinterjún? Mindegy, hogy milyen szakember vagy, semmit nem érsz egy külsőre erős, jó kiállású szépfiú ellen, aki ha bemegy a mosolyával lenyűgöz mindenkit. Na ez utóbbi nem én vagyok. Én egy külsőre gyenge, vézna srác vagyok és az is maradok, ha fojtani szeretném az életmódomat. Érek így majd valamit ennyi informatikus között? Nem hagy nyugodni a gondolat.

2016. aug. 25. 23:52
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Csapják neki a reklámot, mert már nem tudnak mit csinálni, rengeteg a kibukás és annyira sokan nem jelentkeznek. Azért a programozóknak kell egy bizonyos gondolkodás mód és ez nagyon kevés emberben van meg.
2016. aug. 26. 22:46
 12/12 anonim ***** válasza:

Mint írják: Sokan kibuknak... Nagyon sokan... Egyetemen azért egy ilyen 5-7% az aki időben végez. Persze ez semmit se mond, az a jó ha elvégzed max 1-2 év csúszással. Sztem fontos, hogy egyetem alatt kezdj el dolgozni valahol és szere tapasztalatot. Én idén végeztem és szerencsére már magam mögött tudhatok több mint 1 év munkaviszonyt.

Ami mg az öltözködés: Én első munkahelyemre egy ingbe meg farmerba mentem be és túl voltam öltözve :D Az interjúztatók a managert leszámítva rövid nadrág,pólóban jöttek be. 2. cégnél ahova most akarok menni galléros pólóban mentem meg farmer.

2016. aug. 29. 20:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!