Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Azonnali hatályal felmondtam...

Azonnali hatályal felmondtam 8 év után a munkahelyemen, a munkaadó el is fogadta jár valamilyen végkielégités az évek után?

Figyelt kérdés
2016. aug. 23. 12:35
 1/9 A kérdező kommentje:
Beszéltem pát jogászal és némelyik azt mondja jár,van amelyik azt mondja vigyem biróságra,azaz pereljek,valakinek tapasztalat?
2016. aug. 23. 12:37
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Miután te mondtál fel, nem jár.
2016. aug. 23. 12:49
 3/9 A kérdező kommentje:
Ez biztos? mert én azt hallottam a 2016os törvényben már más van.
2016. aug. 23. 12:52
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
En is ugy tudom, hogy mivel te mondtal fel, nem jar semmi.
2016. aug. 23. 12:57
 5/9 anonim ***** válasza:
86%

[link]

Na, itt azt írja, ha jogszerű volt az azonnali hatályú munkavalllaloi felmondás, akkor jár. Mi volt az indoklásod és írásban adtad e be a felmondást?

2016. aug. 23. 13:10
 6/9 A kérdező kommentje:
Igen irásban adtam be ajánlott levélben,válaszolt levélben,hogy elfogadja, egészségügyi állapotomra hivatkoztam de megjelöltem még több indokot is.
2016. aug. 23. 13:16
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Az a baj, hogy ez gyakorlatilag nem azonnali hatályú felmondás (nem felel meg az indok), hanem mezei felmondás, csak kérted, hogy rögtön szűnjön meg, tehát a mtató eltekint a felmondási időtől. Ez így közös megegyezés. Nem jár végkielégítés.
2016. aug. 23. 14:59
 8/9 anonim ***** válasza:

Egyet értek az utolsó hozzászólóval.

Ez "jogilag" nem azonnali hatályú felmondás, hanem "sima" dolgozói felmondás.

Az "igazi" azonnali hatályú felmondást nem minden esetben lehet alkalmazni, mert jogkövetkezményei vannak valamelyik félre nézve.

Az azonnali hatályú felmondás kizárólag kötelezettségszegésre, vagy bizalomvesztésre alapozható.

Kötelezettségszegésnél fenn kell állnia annak, hogy a másik fél a LÉNYEGES KÖTELEZETTSÉGÉT, SZÁNDÉKOS, vagy SÚLYOS GONDATLANSÁGGAL JELENTŐS MÉRTÉKBEN megszegte, vagy egyébként olyan magatartást tanúsít, amely a jogviszony fenntartását lehetetlenné teszi.

Az azonnali hatályú felmondás INDOKLÁSA KÖTELEZŐ próbaidőn túl.

Amit Te leírtál, az nem felel meg az előírtaknak, tehát nem is minősíthető annak.

Magyarul: Nem jár végkielégítés.

Ha a fentieknek megfelelne, akkor járna a végkielégítés, valamint a felmondási időre járó távolléti díj is, és ha a munkáltató azt önként nem teljesíti, akkor kell munkaügyi bírósághoz fordulni.

Határidő: Azonnali hatályú felmondás közlését követő 30 napon belül. A határidő jogvesztő, tehát a 31. napon már hiába nyújtod be a keresetet a munkaügyi bíróságra.

2016. szept. 17. 05:58
 9/9 anonim ***** válasza:
Azért az érdekelne, hogy a "több indok" alatt mit jelöltél meg...
2016. szept. 17. 06:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!