Végzett gépészmérnökként diploma nélkül mennyi fizetést kaphatok?
Sajnos nyelvvizsga hiányában nincs meg a diplomám.
Nagyobb cégeknél ill. kisebb cégeknél, vidéken és nagyvárosban mennyit kaphatok.
Ugyanmár.
Szakmájában dolgozik, a tudása megvan, a feladatai ugyanazok, mint akiknek megvan a papírja, csak a fizetése kompetenciahiány miatt valamivel kevesebb.
Az ilyen kollégát nem szokták nálunk fikázni, hogy "te nem vagy az!".
Ez olyan dedós már. Hol vagyunk, az oviban?
A nyelvvizsgát mindenképpen meg fogom csinálni.
Azzal egyetértek, hogy egy tanult ember tudjon idegen nyelvet, de nem kötném nyelvvizsgához, elég lenne egy szigorlat is.
Attól, hogy van nyelvvizsgám a szakmámat nem tudom jobban, hiszen annyit mindenki tud ami a munkájához kell. A cégeknél pedig tolmácsokat alkalmaznak vagy hoznak.Mindenkinek köszönöm a választ.
'A cégeknél pedig tolmácsokat alkalmaznak vagy hoznak.'
Csak epp ez plusz koltseg, lefoglalsz egy embert olyasmivel, ami egyebkent elvarhato toled. Csak a kifogasokat keresed, hogy ne kelljen semmi pluszt beleadni, szerinted te ertesz a szakmahoz, szerintuk meg piackeptelen vagy nyelvtudas nelkul.
A nyuggereknek:
Nem csak magyar és külföldi nyelv van
Én realista vagyok, a buta maximum te lehetsz.
Nem csak tervezés van a világon, nem fogod fel?
Szerinted minden mérnök tervez?
A világon nincs annyi terveznivaló, amennyi mérnök van!
Jusson el az agyadig, hogy én tapasztalatból beszélek.
Nálunk (energiaszolgáltató) a dolgozók 80%-a mérnök, de ebből 2-3 ha tervez.
A gépészmérnök szó (vagy bármilyen mérnök) nem azt jelenti, hogy az illető tervező. Az már tervezőmérnök.
Egy akármilyen gyárban is vannak mérnökök, ahol semmit sem kell tervezni.
Sajnálom, ha ennek feldolgozása problémát jelent számodra.
SIKERÜLT!
Elhelyezkedtem egy kis faluban egy 200 fős cégnél. Lakó helyemtől 12 km-re. 180.000,-Ft-os bruttó bért kapok. Cafetéria havi 10.000,-Ft.Külön sofőrt aki a lakásnál vesz fel, hoz haza és laptopot. Nagyon örülők, jó kollektíva, elismerik a tudásomat!!! Magántanárhoz járok, hogy minél előbb meglegyen a nyelvvizsgám, mert szeretnék továbbra is itt dolgozni és egy szakmérnöki vizsgát tenni.
Gratulálok a munkahelyedhez!
A nyelvvizsga hiánya miatt kapsz ennyit?
Ez nettó 117 ezer lesz, az nagyon kevés, én érettségivel többet kapok.
Persze első helynek, vagy ugródeszkának jó, de ne elégedj meg ennyivel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!