Ha befizetem egy kocsira a foglalót, pl 200. 000 ft-ot. Akkor ha majd később megyek a kocsiért, ennyivel kevesebbet kell már fizetnem érte?
Igen, ha kifizeted a hátralévő pénzt, annyival kevesebbet kell fizetned.
Ha viszont a te hibádból nem jön létre az üzlet, akkor elveszted a foglalót.
Szuperek vagytok! :) Köszönöm!
Először vásárolok így autót,szóval nem voltam ezzel a részével tisztában teljesen...mindezidáig.Köszönöm még egyszer!!!
A foglaló mindig az ár részét képezi.
Ha a vevő hibájából hiúsul meg az üzlet, akkor az eladó a foglalót megtarthatja, ha az eladó hibájából, akkor a dupláját köteles visszafizetni a vevőnek.
Utolsó kommentelő... Te nyilván fogalom zavarban szenvedsz. Nem fizettem ki még semmire semmit,így nem igazán értem ezt az értetlenséged. Egyszerűen megkérdeztem,hogy ez plusz költség az áron felül, vagy benne van az árban is. (azt eddig is tudtam, hogy ha elállok az üzlettől, annak milyen következményei vannak, ez az, amiben ez különbözik az előlegtől)
De nagyon örülök, hogy ezen az egyszerű kérdésen kívül Te mindent értesz és tudsz a világról :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!