Japán nyelvvizsgával Magyarországon hol/hogyan tudnék elhelyezkedni?
Figyelt kérdés
2016. aug. 9. 10:05
11/17 anonim válasza:
Akkor is inkább japántól tanulnék japánt, ha angolul kellene beszélni vele. Az angolt amúgyis előbb illik tanulni, mert fontosabb nyelv. Nincs sok köszönet a magyar akcentusban. Szerencsére angolt sem magyartól tanultam. Sokan megszívják.
12/17 A kérdező kommentje:
Ezzel csak az a gond, hogy egy japánnak tucatszor nehezebb rendesen és érthetően elsajátítani az angol nyelvet a katakana átiratok és a fonetika miatt.
Sok szerencsét ahhoz, hogy olyan japánt találj tanárnak, aki perfekt angolos és itt tanít is. Mi több, japánokat Japánon kívül dolgozni nem nagyon találsz a nagykövetségeken és a cégkitelepítéseken túl.
2016. aug. 11. 09:39
13/17 anonim válasza:
Nekem már van anyanyelvi japán tanárom. Az édesapám. Sok mindnre ezen kívül nem megy vele Európában.
14/17 A kérdező kommentje:
Akkor te kivételes helyzetben vagy, ami nyilván nagyon hasznos több szempontból, csak itthon ez talán kétmillióból egy embernek adatik meg, ahogy az is, hogy fiatalkora óta kapcsolatban legyen a nyelvvel. De ettől még a százak, akik évente japánszakra jelentkeznek, ilyen pluszokkal nem rendelkeznek, ahogy anyanyelvi japánt sem nagyon találnak itthon a semmiből.
2016. aug. 11. 10:56
15/17 anonim válasza:
Japán szakon van anyanyelvi tanár is. Régebben apu is korepetált néhányat, de neki nem éri meg. Annyit nem kap érte. Inkább a családra fordítja azt az időt. Ő dolgozott japán cégnél is Európában, de többet nem. Egyszer 2 nap szabit akart kérni, mert anyu kórházban volt és én is pont beteg voltam. A japán főnök csak kedvesen mosolygott, hogy megérti és semmi baj. Legközelebb aput küldték el elsőnek. Mert megbízhatatlan munkaerő és neki nem a cég az első. Nem baj, mert talált normális európai céget. Többet is keres ott. A japán nyelvet arra használja, hogy minket japánul tanít, animét néz és elutazunk Japánba szünetbe. Néha útba igazít egy japán turistát. De ha csoport jön, arra már van megszokott emberük.
16/17 anonim válasza:
Mármint japán szakost korepetált.
17/17 A kérdező kommentje:
Én nem mondtam, hogy nincs, csak a számuk elenyésző. A Károli szakán talán 1 japán nemzetiségű nyelvtanár van, de az Eltén sincs több. Ha még úgy is veszem, hogy ők esetleg adnak magánórákat az egyetem mellett, akkor sincs nagy bőség itthon belőlük. Egy nem magas szinten angolt beszélőnek meg a japánokkal való tanulás is sokkal nehezebb, mint egy magyarral.
2016. aug. 11. 14:10
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!