Kamu, hogy a villamosmérnökök könnyen elhelyezkednek?
olvasom az álláshirdetéseket, feltételek:
3-5 év tapasztalat, MsC diploma és még csomó feltétel, az igen... gondolom akkor van miből válogatni, és nem hiányszakma
egy példa:
#10: Ha kipipálom az angolt a profession olyan állásokat ajánl, amikhez kell angol, de emellett lehet más nyelv is kell hozzá pl görög. Egyébként meg így kerestem rá:
Az egész oldalon (amin kb. 20 állás van) 2 olyan álláshirdetés van, amihez nem csak angol kell. Mind a kettő a Citi szolgáltatóközpontja volt... A szolgáltatóközpontok erről híresek, hogy kellenek oda a nyelvek, de gondolom ezt egy közgazdásznak nem kéne magyarázni. Egyébként a Citi csomó állást hirdet, és van amihez elég csak az angol.
Ferdítesz nagyon, esetleg a tipikus példája vagy annak aki a mentségkeresésben csillagos ötös, csak dolgoznia ne kelljen.
Hát azért a kérdés ennél sokkal összetettebb, eleve mérnök nem egyenlő ipar, ésígytovább. Egyébként a szemüveg valóban az intelligencia látszatát kölcsönzi, és Pierre Boulle óta tudjuk, hogy úgy kezdődik a feljebb lépés...
Hanem aki lepontozta a tényeket közlő előző beírásomat, az vagy végtelenül ostoba, vagy géneibe zártan hatástalanul rosszindulatú volt... De másutt már megjegyeztem, hogy ez az oldal jellemzője, a nem tetsző tények lepontozása. Fél óra keresgélés után, mert elmentettem valahová, tudnám prezentálni, melyik Elektrotechnnika számban volt a cikk a képzésről, amelyben leírja a 90-es évekről a dékán (akkori dékán? ezt nem tudom pontosan), hogy bizonyos években csak jelentős kompromisszumok árán tudtuk fenntartani a képzés folyamatosságát.
Ilyen értelemben lehetne mondani, hogy mesterségesen lezüllesztett képzés, de hát ez akkor is egy kényszerlépés volt, és eleve Gorbacsov sem azzal a szándékkal indított el folyamatokat, hogy: ezt a beszédet most elmondom, és akkor 5-10 év múlva végre lesz egy lyuk a magyar villamosmérnök-képzésben, és akkor nyugodtan halok meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!