Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » 12 órás műszakokban fogok...

12 órás műszakokban fogok dolgozni, aki így dolgozik, tudna segíteni? Lent

Figyelt kérdés

Munkahelyet váltottam, magasabb fizetésem és érdekesebb feladatköröm lesz.Viszont cserébe 12 órás műszakok, a következőképpen: két nap reggel fél 7 és este fél hét között, harmadik nap szabad, majd megint két nap, ugyanígy fél hét és fél hét között, csak éjszaka, majd három ( gyakorlatilag kettő, mert az első nap reggel érsz haza, és átalszod) szabadnap. A kérdésem, akik ilyen munkarendben dolgoznak, mennyire megterhelő? Eddig reggel kilenctől este hatig dolgoztam, amire elment az egész napom, utazással együtt, szóval pozitív, hogy itt nem kell annyit utazgatnom ( közelebb is lesz a munkavégzés helye), viszont soha nem éjszakáztam, és ünnepnapokon sem dolgoztam. És ami még fontos, hogy vannak vajon pihenőnapok is? Mert kiszámoltam, ez egy héten 48 órás munkavégzés.

Még nincs szerződés, de nagy valószínűséggel felvesznek, ezért érdeklődöm. Ami még fontos, vagy két kisgyerekem ( 8 és 5 évesek), bár nem hiszem, hogy nehezebb lesz, mint amikor reggel elmentem fél nyolc körül munkába, és este ugyanúgy fél nyolc felé értem haza.

2016. aug. 1. 16:39
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
12 óráztam én is de az nagyon gáz volt. Inkább a 3 műszak.
2016. aug. 1. 16:57
 2/15 anonim ***** válasza:

Én (és kollégáim is) kifejezetten szeretjük a folyamatos műszakot.

Igaz nekünk úgy van, hogy 3 nap nappal, 3 pihi, 3 éjszaka, 3 pihi.

Az éjszakázás elég durva, de hozzá lehet szokni. Olyan nyugalom van, mert nincs vezetőség, csak egy műszakvezető.

De azt majd te fogod érezni, hogy bírod-e.

Én nem 3 műszakoznék, az rosszabb.

5-6 napot menni folyamatosan... az durva. Mondjuk az csak 8 órás műszak, de akkor sem akarnék 5-6 éjszakát menni egyhuzamban. A 3 is megterhelő, de ki lehet bírni.

Ebben az a jó egyébként, hogy gyakorlatilag sosem kell ügyintézésre, orvosra, stb. szabit kivenned, mint egy irodistának, mert minden héten lesz olyan hétköznap, amikor nem dolgozol.

Az én esetemben ha pihenés, yaralás, vagy bármi miatt szabi kell, és kiveszem a 3 napot, akkor 9 napot vagyok itthon.

Nálad ha kiveszel 2 napot, akkor 6 napot vagy otthon. Azért az nem rossz, hogy 2 nap szabival le lehet rendezni a nyaralást, vagy egy betegséget, amivel nem akarsz dokihoz menni.

2016. aug. 1. 17:14
 3/15 anonim ***** válasza:

Èn ùgy dolgoztam 3 èvig hogy 3 nap nappal, 3 nap pihi, 3 nap èjjel, 3 nap pihi.

Szörnyű....

A bioritmusod kb szètesik..

Èn 2 hònapja dolgozok 8tòl 4ig ès mèg mindig nem álltan vissza teljesen emberi kerèkvágásba. A tièd mèg szerintem a 3 napozásosnál is rosszabb..

2016. aug. 1. 17:20
 4/15 anonim ***** válasza:

haha, harmadik, lehet, hogy kollégák voltunk?

melyik város, vagy milyen terület?

2016. aug. 1. 17:21
 5/15 anonim ***** válasza:

Nyugat - Magyarország :) Sopron mellett..

Te?:)

2016. aug. 1. 17:22
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
3 műszak nem vészes ha a hétvégék szabadok. A dolgaidat tudod hét közben is intézni a hêtvégén meg pihenni. Míg 12 órázásnál ha valami sürgős akkor jobb esetben a pihis napod megy el rá rosszabb esetben egy szabi, de a pihis napokon amúgy is hulla leszel. A havi fizu lehet hogy jobb de nem biztos hogy összességében megéri az a pár ezer forint.
2016. aug. 1. 17:26
 7/15 anonim ***** válasza:
4. Amùgy sok helyen dolgoznak ilyen munkarenden vagy miből gondolod, hogy kollegák voltunk? Csak a volt munkahelyemen( infòs cèg) voltunk 600an :D
2016. aug. 1. 17:33
 8/15 anonim ***** válasza:

Akkor nem, én kelet-Magyarország. :)

Folyamatos műszak esetén jobb esetben szabadidő megy el az ügyintézésre?

Hát épp ez a lényeg!

Miért baj az, hiszen ez a jó benne! Hogy nem kopik a szabid, hanem el tudod intézni!

3 műszak esetén nem tudod elintézni, csak max ha épp a jó műszakban vagy, de amúgy mindenképp szabi.

Nem tudom, miért lennénk hullák a szabadnapokon.

Nekünk 3 nappal után (6-18) 3 nap szabad, de egy nappal után ha rendesen alszol éjjel, semmi bajod sincs, és 3 napig azt csinálsz, amit akarsz.

A 3 éjszaka valóban húzósabb, akkor a 3 nap pihiből az első nap fele odavan, mert délelőtt alszol. De nincs oda az egész napod, mert kora délután felkelsz, délután/este már szabad vagy, 4kor már nyugodtan tudsz menni a gyerekért, vagy este bárhova. Egy kávé után nem rosszabb, mint máskor.

Az igaz, hogy a bioritmus felborul, mert egyik nap éjfélkor eszel, aztán meg délben. Való igaz, ezt nem is tagadom. Én például híztam. De őszintén szólva, ki mondja meg, hogy ettől? Lehet ha kamionoznék, vagy irodában ülnék, akkor is ugyanígy felszedtem volna a plusz kilókat.

Mert vannak vékony kollégáim is, akik 10 éve így dolgoznak, hogy összevissza esznek, szóval nem egyértelműen ettől alakult ki. Meg ugye vannak rendes 8-16 beosztásban dolgozó túlsúlyos irodisták is, szóval a bioritmusra ez nem fogható.

A többi szerintem megoldható, de ki kell tapasztalni, ki mit bír.

Én bírom. Sokan bírjuk.

Vannak, akik nem bírják, ők otthagyják. Sebaj, jön helyettük más.

A 3 műszak sem lesz jobb, már ha a bioritmusra gondolunk. Annál is egyszer délben eszel, egyszer este 8kor, egyszer éjfélkor, vagy ahogy sikerül. Meg az alvás is 3 féle időpontban lesz.

Legalábbis amikor én délelőttös voltam évekkel ezelőtt, a korai keléstől voltam hulla, mert 3:40-kor kellett kelnem. Ezért este 8kor már bezuhantam az ágyba.

Ha délutános voltam, akkor aludtam 10ig, de éjfélre értem haza, akkor még fürdés, kaja, kis tévé, tehát későn feküdtem le. De amikor 10-ig alszol, és délben indulnod kell, hogy 2-re beért, az semmivel sem jobb, mert az égvilágon semmire nincs időd.

Se bevásárlás, se ügyintézés, se haverok, se kertészkedés, se gyerek, semmi!

Még ha tényleg csak 5 munkanap lenne... de egy termelő gyárban, ahol 3 műszak van, hogy mindig menjenek a gépek, ott úgyis van túlóra, és úgysem marad semmi szabadidőd a családra vagy a hobbidra.

Na de mások vagyunk, mindenkinek joga van eldönteni, hogy jó neki.

2016. aug. 1. 17:41
 9/15 A kérdező kommentje:
És jár időről időre valami pihenőnap v plusz szabadnap? Mivel heti 48 órával egy idő után lényegesen többet dolgozunk mint aki heti 40 órát dolgozik.
2016. aug. 1. 18:33
 10/15 anonim ***** válasza:

nem, semmi gond nincs a 48 órával, itt havi v 2 havi időkeret van.

ráadásul amit leírtál, az 8 nap, szóval folyamatos forgásban leszel, a heteid nem ugyanúgy fognak kinézni.

ha elkezded leírni egy papírra a beosztásod, meglátod, hogy lesz olyan heted, amikor mindössze 2 napot (24 órát!!!) fogsz dolgozni.

ez teljesen szabályos.

N N - É É - - - N N - É É - - - N N - É É - - - N N - É É - - - stb

Nappal

- pihenő

Éjszaka

2016. aug. 1. 18:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!