Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » 27 főiskola/egyetem képez...

27 főiskola/egyetem képez közgazdászokat az országba. Nem sok ez egy kicsit?

Figyelt kérdés

2016. júl. 29. 19:14
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
43%
villamosmérnök és közgáz az egyik leghülyébb párosítás volt, akkor inkább elmehettél volna masterre.
2016. júl. 29. 20:02
 12/19 A kérdező kommentje:
#10: Amíg nem szűntetik meg ezeket a képzéseket, lesz valaki olyan hülye, hogy jelentkezik rá.
2016. júl. 29. 20:03
 13/19 anonim ***** válasza:
65%
csak villamosmérnökivel is találtam volna valami melót de feleannyiért mint amit találtam meg a jelenlegi pozíciómat sem tölthetném be nélküle. Műszaki diplomákkal nagyon kapós. Egyik haver is ugyanezeket végezte most egy multi amcsi részlegénél vezető beosztásban vagyonokat keres.
2016. júl. 29. 20:07
 14/19 A legböszmébb Feri ***** válasza:
95%

Nem, nem sok.

Közgazdászt a Corvinuson képeznek.

Utána jön a BGE és a BME.

A többi kuka. És ezt a munkáltatók is tudják.

A villanymérnök-közgazdász válaszolónak üzenem, hogy a nagy lóvé a menedzsmentben van. Jól csinálta, a műszaki/infós diploma közgázzal/menedzsmenttel és nyelvtudással megfejelve verhetetlen kombó.

2016. júl. 29. 21:57
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

Én is akarok egy közgàz diplomàt az IT mellé,menedzsment mindig is vonzott.

IT+közgàz verhetetlen igen.

Csak melyik közgàz képzést érdemes elvégezni proginf mellé?

2016. júl. 30. 00:21
 16/19 anonim ***** válasza:
65%
A közgazdaságtan az hagyományosan nem egyenlő az üzleti gazdasági képzésekkel. Arra az MBA való, nem közgazdász diploma. Ebből kéne jó sok Magyarországon, mert az a baj, hogy üzleti és menedzsment téren összességében nagyon gyengék vagyunk. Sok közgazdász diplomás, sokszor teljesen alkalmatlan alapvető üzleti folyamatok megértéséhez és sikeres cégek működtetéséhez. Ezért van az, hogy a multik hazai leányvállalataihoz is gyakran külföldi CEO-t hoznak, mert nálunk nincsenek alkalmas emberek, csak droidok.
2016. júl. 30. 12:10
 17/19 anonim ***** válasza:

Akkor a mérnök közgazdàsz se okés?

MBA kell?

2016. júl. 30. 13:31
 18/19 anonim ***** válasza:

Körülbelül hasonló, de az MBA angolszász mintára, gyakorlati orientált, professzionális képzés. A mérnök-közgazdász meg tudtommal hagyományos magyar találmány, egykét közgazdász szakos tárgyat összerottyantanak a mérnökök részére, hogy közgazdásszá "konvertálják" őket.

Nekem MBA-m van és BME-n szereztem, és véleményem szerint messze az egyik legigényesebb, legminőségibb oktatási program a hazai felsőoktatásban.

2016. aug. 1. 14:53
 19/19 A kérdező kommentje:
Az MBA-t levezőn szokták elvégezni, olyanoknak ajánlott akik már dolgoztak a szakmájukban minimum 3-4 évet.
2016. aug. 1. 15:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!